Det kan være fristende at dele mad med sin hund, eller lade den få lidt rester. Men pas på med det! Der er nemlig en række fødevarer, som er farlige for hunde. Nogle kan de tåle i små mængder, mens andre er direkte farlige.  Læs nedenfor om 10 almindelige fødevarer du under ingen omstændigheder bør give din hund.

Chokolade er en af de store syndere. Chokolade indeholder stoffet theobromine, som hunden kan dø af, hvis den spiser det i større mængder. Jo mørkere chokoladen er, desto farligere er den. 30 gram chokolade er nok til at slå en hund på 15 kilo ihjel. Theobromine får hundens hjerte til at slå meget hurtigere og kan føre til hjerteanfald. Stoffet kan også irritere mave-tarm-kanalen og give maveblødninger.

Rosiner og vindruer kan give hunden alvorlige nyreproblemer, som kan føre til nyresvigt og dermed være dødelige. Den giftige dosis er fra én til otte rosiner eller vindruer pr. kilo kropsvægt. Nogle hunde kan dog spise rosiner og vindruer hele deres liv uden at blive syge, mens andre kan dø selv af små mængder.

Nødder, især valnødder og macadamianødder, er giftige for hunde og kan føre til alt lige fra opkast til lammelser og død. Inden for 12 timer kan hunden udvikle forskellige symptomer som at miste balanceevnen, få feber og kaste op.

Løg og løgplanter i alle afskygninger – også blomsterløg – indeholder nogle giftstoffer, der kan ødelægge dyrets røde blodlegemer og give pludselig blodmangel og vejrtrækningsproblemer.

Avocado indeholder stoffet persin, der antages at være meget giftigt for hunde og de fleste andre dyr. Persin findes både i frugtkødet, stenen og planten. Det giftige stof kan give akut celledød i hjertemuskulaturen og i mælkekirtlerne.

Æblekerner, kirsebærsten, blommekerner og abrikossten indeholder giftstoffet cyanid, der er ekstremt giftigt. Nogle få æblekerner gør måske ingen skade, men hvis hunden går i gang med at gnaske nedfaldsblommer eller kirsebær i sig, kan det blive en dødelig affære.

Sukkerstoffet xylitol, som blandt andet findes i slik, kan forårsage et pludseligt fald i hundens blodsukkerniveau. Hunden kan begynde at kaste op, ryste, blive sløv og i alvorlige tilfælde få kramper og blive bevidstløs.

Tomater og tomatplanter kan forgifte hunden. Symptomerne vil være savlen, besværet vejrtrækning, kolik, opkastning, diarre eller forstoppelse.

Alkohol påvirker dyr på samme måde som mennesker – bare kraftigere, fordi de fleste hunde er mindre end os. Selv små mængder øl eller alkohol kan få hunden til at kaste op.

Kaffe og te indeholder koffein, som påvirker hundens centralnervesystem og hjerte. Hunden vil blive rastløs, få hjerteproblemer, muskelsitren og kaste op. Der er også koffein i kaffegrums, cola og energidrikke som Red Bull.

Så vores råd er, at du som hundeejer holder køkkenskabene lukket og bordet rent. Find en hundepasser, hvis du skal være væk i længere tid. Endelig kan det være en god idé at have et førstehjælpssæt til hunde, hvis uheldet er ude.

________________________________

Dogley er en fællesskab for hundeelskere, hvor du som hundeejer kan finde private hundepassere i dit nærområde. Vi gør det trygt og nemt at booke en godkendt hundepasser. Klik nedenfor for at finde din perfekte hundpasser.

 

Kategorier: Sundhed

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *