10 ting du bør vide før du får en hund

Når en hund flytter ind i hjemmet, kan det forandre vores liv fuldstændigt. I de fleste tilfælde fylder en hund vores liv med kærlighed, selskab og glæde. Men vi skal være opmærksomme på de mange ændringer, der sker, når vi tilføjer et nyt familiemedlem. Her fortæller vi dig, hvilke 10 ting du bør vide, før du får en hund.

1. En hund ændrer dit liv
10 ting du bør vide før du får en hund

Før vi træffer beslutningen om at få en hund, bør vi spørge os selv: Hvordan ser mit nuværende livsstil ud? Måske vil en nærmere analyse af vores dagligdag afsløre, at uanset hvor meget vi ønsker det, er der ikke plads til en hund i vores liv. Det er vigtigt at afklare, om vi har tid til den, når vi kommer hjem fra arbejde. Vi bør overveje, hvor mange timer om dagen den vil være alene, og frem for alt, hvor stabil vores nuværende liv er, og hvor længe vi kan opretholde den stabilitet. Et andet interessant spørgsmål ville være: Hvad er mine planer for de næste ti år? En hund vil ledsage os i mange år af vores liv, og derfor bør vi vide, om vi kan tilbyde den tid og omsorg både nu og i fremtiden.

2. At have en hund koster mange penge

Det virker åbenlyst, men det er overraskende, hvor mange familier der ikke tænkte på dette lille detalje, da de traf beslutningen. I bedste fald indebærer at have en hund faste omkostninger, som vi ikke kan undvære. Såsom udstyr til gåture (snor, sele, halsbånd), seng, legetøj, tæpper, mad, dyrlægeomkostninger, osv.

Det er dog vigtigt at vide, at at have en hund kan medføre en lang række omkostninger, som vi ikke havde regnet med og som opstår som uforudsete udgifter. En hund kan have adfærdsproblemer, som du måske bliver nødt til at arbejde med med hjælp fra en hundeopdrætter. Derudover kan en hund udvikle forskellige sygdomme, allergier eller intolerancer, der vil øge dine udgifter betydeligt. Og at have en hund, ligesom enhver ændring i dit liv, kan medføre uforudsete udgifter, som du ikke havde forestillet dig.

3. At have en hund kræver tid

Tanken om at have en hund er meget tiltalende i starten. At have selskab når man kommer hjem fra arbejde, gåture sammen og nyde øjeblikke sammen er uden tvivl en forandring, som mange af os fantaserer om på et tidspunkt i vores liv. En af de 10 ting, du bør vide, før du får en hund, er at dovenskab ikke er en mulighed. At blive hjemme på en regnfuld vinterdag og sidde på sofaen vil ikke være en mulighed. Din hund skal ud at gå og gøre dens fornødenheder hver dag, mindst 2 eller 3 gange.

Har du en spontan plan? Vi beklager at måtte fortælle dig, at du heller ikke kan forlænge nogen sammenkomst, hvis din hund venter derhjemme på at komme ud at gå. Udover at gåture ikke er det eneste, som en hund har brug for, vil din ven også have kvalitetstid med dig, kærlighed, leg og træning.

4. Hund opdrages med meget tid og dedikation

10 ting du bør vide før du får en hund

Sådan er det, en af de ting, du bør vide, før du får en hund, er, at du skal investere meget tid (og nogle gange også penge) i dens uddannelse. Hvis din nye ven er en hvalp, vil de første uger være afgørende for dens udvikling. Det, du gør i løbet af denne tid, vil for evigt præge dens adfærd. For eksempel kræver det træning af en hund at lære at gøre sine fornødenheder udenfor hjemmet, hvilket vi kan gøre selv ved at bruge tid og kræfter. Det samme gælder for at lære den grundlæggende kommandoer. Og selvfølgelig vil det være det ideelle tidspunkt at beslutte, hvad der er tilladt, og hvad der ikke er tilladt (for eksempel at komme op på sofaen eller sengen).

I mange tilfælde kan hunde udvikle adfærdsproblemer. Og vi beklager at sige, at dette ofte ikke afhænger af, hvor “godt” eller “dårligt” du har trænet den. Nogle hunde lider af separationsangst, hvilket betyder, at de ikke kan være alene. Der er hunde med frygt og hunde, der ikke er sociale over for andre hunde og/eller mennesker. Og der er hunde med adfærdsproblemer, der får både dem og deres familier til at leve under betingelser. Alt dette kan forbedres med træning og uddannelse fra fagfolk, hvilket selvfølgelig vil kræve tid og penge.

5. Hunde bliver også syge

Desværre bliver hunde også syge. Nogle gange akut, men mange udvikler en eller anden form for sygdom, som vi skal investere vores indsats, tid og penge i. Når det kommer til økonomiske aspekter, skal du vide, at dyrlægeudgifter normalt ikke er billige (slet ikke hvis det er en akut situation). Operationer på hunde kan være lige så dyre som vores egne og er nogle gange ikke dækket af vores forsikring.

Vi må ikke glemme hundefoderet. Det er let at lave en hurtig vurdering af, hvad vi vil bruge på deres mad, hvis vi tænker på et “normalt” foder. Men vidste du, at der er hunde, der udvikler fødevareintolerance? For mange familier tager det måneder at finde ud af, hvilken type foder der er passende til deres hund.

Og det vigtigste er at vide, at det at se en hund blive syg for mange af os er lige så hårdt som at se et hvilket som helst familiemedlem blive syg.

6. Hunde vokser

Hvert år bliver tusindvis af hunde efterladt. Mange af dem blev givet som julegaver, da de var hvalpe, for kun at ende i beskyttelsesrum eller tilflugtssteder måneder senere.

Når du adopterer en hund, er det afgørende at vide, at den afhængigt af dens race eller blanding kan vokse i de følgende måneder. Derfor skal vi overveje, hvilken slags hund vi får, og hvilken slags hjem og rutine den har brug for.
7. Ikke alle hunde har brug for det samme

Det er ekstremt vigtigt at vide, hvilken slags hund der er egnet til vores miljø og livsstil. Nogle racer har brug for at løbe i timevis for at forbrænde den nødvendige energi på en dag. At give nok motion til din hund vil være afgørende for dens trivsel.

Stimulationslege er uundværlige for mange hunde, og for nogle af dem er gåture ikke nok. Hvis du vil have, at din hund skal forblive stabil og lykkelig, skal du afsætte tid til andre former for aktiviteter, der vil gøre den rolig ved dagens afslutning.

Selvfølgelig skal du tage hensyn til, hvilket miljø du bor i, for at beslutte, hvilken slags hund der er bedst for dig. For eksempel, hvis du bor et sted med lave temperaturer. Eller omvendt, et sted hvor temperaturen når høje grader i varme sæsoner.
8. Dit hus vil aldrig være det samme igen

Dette er sandt. Du skal vide, at dit hus, dine møbler og dit tøj vil være fyldt med hundeuld, og det vil kræve meget tid og ofring at komme af med det. Derudover, især i de første uger, er det sandsynligt, at der vil være nogle ødelæggelser, som du ikke forventede. Det er ikke så slemt, men det skal overvejes.

Du bliver nødt til at gøre dit hus hundesikkert. Rydde op og gemme værdigenstande, beskytte møbler, du ikke ønsker at blive beskadiget, rydde op efter tis og lort på uventede steder og meget mere.

Og det vigtigste er også at gøre dit hjem sikkert, så der ikke er nogen fare for din nye ven.
9. Der er juridiske krav for at have en hund

Det er afgørende at kende de juridiske krav, før du får en hund. Du skal undersøge, hvilke forpligtelser der er i dit land og by.

Hvilken slags forsikring har jeg brug for? Hvad er jeg forpligtet til? Skal jeg have en bestemt uddannelse eller certificering? Dette er nogle af de spørgsmål, du skal besvare, før du får en hund. Uden at glemme kravet om mikrochip, vacciner, ormekure, osv.
10. Når jeg rejser, skal jeg tænke på min hund
10 ting du bør vide før du får en hund

Den sidste ting på denne liste over 10 ting, du bør vide, før du får en hund, er, at du bliver nødt til at ændre den måde, du organiserer rejser på.

Hvis der er noget, vi ved hos Gudog, er det, hvad det indebærer at rejse, når vi har en hund. Når du har en hund, er det ikke længere nok bare at købe billetter og reservere hoteller. Nu skal du også overveje, om du vil have, at din hund skal med dig, eller om det er bedre, at den ikke rejser med jer. Hvis det er tilfældet, skal du kende kravene for at rejse med hund i fly, tog eller bil (udover at vide, at ikke alle er klar til det). Og fra nu af vil “kæledyr tilladt” være en del af dit liv. Desværre vil du opdage, at mulighederne bliver betydeligt færre.

Men en ting du skal vide, når du rejser, er, at der findes fantastiske muligheder, der kan hjælpe dig i disse situationer. Hvis du har besluttet, at din hund ikke skal rejse med dig, kan en privat pasningsperson være din bedste allierede. Mens du nyder din ferie, vil din hund være hjemme hos en pasningsperson, der giver den opmærksomhed og pleje. Så husk denne mulighed, hvis du beslutter dig for at dele dit liv med en hund.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *