Hvert år bliver mange hunde afleveret til dyreinternater.
Og heldigvis får mange af dem også nye hjem. I 2018 fik 685 hunde eksempelvis nye hjem, og det er fantastisk for de kære hunde.
Går du selv med tanker om at adoptere en internat hund?
Der er nogle vigtige ting, du bør overveje, før du træffer din beslutning. Følg denne guide og bliv meget klogere på internat hunde!
Undersøg racen på forhånd
I dag er mange hunde på internat, fordi deres ejer ikke kunne magte opgaven. Det betyder, at hunden formentlig ikke har en vanskelig adfærd.
Det er derfor en god idé at researche den givne race på forhånd. Du kan stille dig selv følgende spørgsmål:
- Vil jeg have en hund, der kræver meget motion?
- Skal den være stor eller lille?
- Hvad kendetegner den givne race? Matcher det mine ønsker?
- Lang eller kort pels?
- Hvad skal du bruge hunden til?
Læs mere om nogle af de mest populære hunderacer her.
Adoption af en ung eller gammel internat hund?
På internater vil du ofte finde hunde med meget forskellig alder. Og det bør du være opmærksom på af flere grunde.
En yngre hund vil du alt andet lige have i flere år end en ældre hund. Det kan være en fordel, hvis du har børn, der gerne vil ‘vokse op’ sammen med en hund. En yngre hund vil samtidig også ofte være nemmere at træne, fordi den har nemmere ved at lære, når den er yngre.
Ældre hunde er omvendt ofte mere rolige, hvilket er godt, hvis du ønsker en rolig hund. De har samtidig ofte mindre brug for motion end yngre hunde. Hvis du ønsker en ældre hund, bør du undersøge, hvordan du tager hensyn til en ældre hund.
Hvad kræver en vanrøgtet hund?
Vanrøgtede hunde kan have været udsat for mange ubehagelige ting. Fysisk afstraffelse, udsultning og psykisk stress er bare nogle af de ting, som kan være sket for hunden.
Den vil derfor ofte være ekstremt sky overfor nye mennesker. Hunden kan også reagere aggressivt og knurre, gø eller bide.
Det kan også sagtens være, at hunden ikke er renlig. Det skyldes, at vanrøgtede hunde ofte bor meget småt og ikke kommer udenfor overhovedet.
Hvis du køber en hund, der tydeligvis har været vanrøgtet, bør du væbne dig med tålmodighed. Det kommer til at tage et stykke tid, før hunden har vænnet sig til sit nye liv med dig. Du skal have stor respekt for hundens signaler og reagere på dem. Hvis hunden eksempelvis ikke er tryg ved at gå tur, så gå i stedet ture i din have, indtil hunden er klar.
Hvad koster det at have hund?
Det er ikke helt gratis at have hund. Ting som hundeshampoo, madskål, legetøj, hundesnor, dyrlæge og så videre kan hurtigt løbe op.
Tager man udgangspunkt i en labrador, ser regnestykket cirka sådan her ud:
Det første år med hund:
10.900 kroner + 900 kroner x 12 = 21.700 kroner.
Efterfølgende årlige udgifter:
900 kroner x 12 = 10.800 kroner.
Det kan godt koste omkring 800-900 kroner om måneden at have hund. Så det skal du selvfølgelig tage højde for i dit budget. Bliv klogere på hvilke omkostninger, der er inkluderet i ovenstående regnestykke her.
Hvilke internater bør jeg købe en hund fra?
Dyrenes Beskyttelse arbejder udelukkende for at skabe et bedre liv for danske dyr. Organisationen består af ildsjæle indenfor deres felt, og de har otte internater fordelt i hele landet:
- Bornholms Internat
- Brande Internat
- Falsters Internat
- Fuglebjerg Internat
- Fyns Internat
- Nordjyllands Internat
- Roskilde Internat
- Viborg Internat
De er alle sunde og gode internater, der er eksperter i at matche hund og ejer. Vi vil kraftigt opfordre til, at du besøger et eller flere af internaterne, hvis du vil købe en internat hund.
Er du usikker på, om en internat hund er noget for dig, men ønsker stadig at støtte op om organisations arbejde, er det let at gøre både økonomisk og som frivillig. Du kan læse meget mere om muligheden for at indskrive en velgørende organisation, som Dyrenes Beskyttelse, i dit testamente lige her. På organisationen egen hjemmeside, kan du blive klogere på, hvordan du kan hjælpe lige netop deres organisation enten som frivillig, gennem små donationer eller ved at betænke dem en del af din arv.
Forstå hvad det kræver at have hund
Som tidligere nævnt ender mange hunde på internat, fordi ejeren ikke havde tid eller magtede opgaven.
Ingen ønsker, at hunde skal opleve det stress, som et internat giver dem. Derfor skal du sætte dig grundigt ind i, hvad det kræver at have hund, før du vælger at købe en internat hund.
For blot at nævne et par af overvejelserne:
- Afhængigt af racen skal en hund helst luftes tre gange om dagen. Har du tid og lyst til det?
- En hund skal have den fornødne motion og stimulering gennem leg og samvær med andre hunde.
- Som hvalp skal hunden opdrages intenst, og dette skal holdes ved lige gennem hele dens liv. Har du lyst til at træne din hund?
Vælg den rette hunderace
DOGLEYS ULTIMATIVE GUIDE TIL VALG AF HUND
Download gratis E-bog
Det bliver mere og mere klart, at mange køber en hund, fordi det er ‘smart’ eller ‘trendy’. Og sådanne bevæggrunde betyder sjældent noget godt for hunden.
Et eksempel stammer fra den populære TV serie Game of Thrones. De store Siberian Husky-hunde – som familien Stark har – spiller en vigtig del af serien. Det har fået mange fans af serien til at anskaffe sig netop den type hund.
Men en Siberian Husky har en enorm energi, der kræver en enorm stimulering. Det er givetvis kommet bag på de nye hundeejere, der hurtigt har indset, de ikke kunne magte opgaven. I 2018 blev hele 71 slædehunde indleveret til danske dyreinternater. Det er endnu en understregning af, hvor vigtigt det er at vælge den rigtige hunderace.
I en travl hverdag med arbejde, uddannelse eller andet kan det knibe med at have nok tid til en hund.
Men her kommer Dogley ind i billedet!
Med Dogley kan du selv frit vælge, hvor meget, hvordan og af hvem din hund skal passes. Med over 1.000 kompetente hundepassere over hele landet er der mange match til dig og din hund.
Dogley tilbyder i øjeblikket fem forskellige ydelser, du frit kan vælge mellem:
- Dagspasning
- Døgnpasning
- Hund og hus
- Luftning
- Visit og mad
Er du I tvivl om, hvilken hundepasning, der er optimal for din hund, så kan du altid kontakte os på telefon 81 72 38 00 eller på info@dogley.com.
Er du bosat i Sverige eller Norge tilbyder vi også kompetent privat hundepasning i begge lande. Du kan besøge vores private svenske “hundpensionat“, og vores private norske “hundepensjonat” her.