En helt ny undersøgelse fra Københavns Universitet har undersøgt danskernes forhold til kæledyr. Resultaterne sår ingen tvivl om hvilket dyr vi helst vil have boende derhjemme. Hunden er en klar favorit når vi skal vælge nyt familiemedlem.

Danske familier vil hellere have hund end kat

I Danmark er vi glade for kæledyr, og en stor del af befolkningen bliver beriget af et ekstra familiemedlem. De nye tal viser at det er hver tredje danske familie, som har et eller flere kæledyr boende derhjemme. Vi foretrækker dog de pelsede af slagsen. Det er uden tvivl hunde og katte der ligger i toppen, hvorimod krybdyr og insekter er de mindst populære. Ifølge den nye undersøgelse har 20% af danske familier en hund. Det er altså hver femte familie som har en eller flere pelsede hundevenner i hustanden. Med denne procentdel er hunden derfor langt overlegen. På andepladsen ligger katten som kan findes i 14% af alle danske hjem. Hele listen kan ses her nedenfor:

  1. Hund – 20%
  2. Kat – 14%
  3. Fisk – 3%
  4. Fugle – 3%
  5. Kanin – 3%
  6. Hest – 3%
  7. Gnaver – 3%
  8. Andre dyr – 1%
  9. Krybdyr/padder – 1%
  10. Insekter/edderkopper – under 1%

Her bor hundefamilierne

Glæden for kæledyr fordeler sig forskelligt rundt omkring i landet. Det er især på Sjælland at de hundevilde familier har slået sig ned. Her er det 27% som ejer en hund – altså over en fjerdedel. I Hovedstaden har de dog mindre tid til hunde, og antallet er kun på 15%. I Nordjylland, Midtjylland og Syddanmark fylder hundefamilierne 21-23%.

Hos Dogley kan vi se at kærligheden til hunde findes i hele landet – vores hundepassere er fordelt over hele Danmark. Størstedelen finder vi i de store byer, og hovedstadsområdet ligger klart nr. 1 når det kommer til antallet af hundepassere. Der er altså ingen tvivl om at der er masser af hundeglæde i hovedstaden, på trods af at der er færre som har mulighed for at have deres egen hund boende.

Hunden betyder meget for hundeejerne

Betyder din hund noget særligt for dig, og føler du dig personligt tilknyttet til den? Det kan de fleste som læser denne artikel forhåbentlig svare ja til. Det er svært som hundeejer ikke at ende med at holde enormt meget af sin hundeven. Undersøgelsen fokuserede også på netop dette emne; kæledyrenes betydning for ejerne. 92% af de danske familier svarede, at deres kæledyr betyder noget for dem personligt. Resultaterne viste også at det er specielt hunden der har en plads i hundeejernes hjerte. Iblandt de familier som har både en hund og et andet kæledyr, var det 85% som sagde at hunden betyder mest for dem.

Hundeejere er også villige til at bruge mange penge på deres elskede familiemedlem. Næsten halvdelen, 45%, svarede at de ville bruge 5000 kr eller mere hos dyrlægen, hvis det betød de kunne redde deres hund for at blive aflivet.

 

Betyder din hund også meget for dig, og synes du at den fortjener det bedste? Find en kærlig og tryg hundepasser eller hundelufter til din hund – så er du sikker på, at den bliver forkælet og får al den opmærksomhed den fortjener, når du selv er væk. 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *