En af de vigtigste beslutninger, der skal tages, når man får hund, er selvfølgelig hvad hunden skal hedde. Der er mange ting at tage højde for: Hvordan ser hunden ud? Har den et stamtræ? Skal den have et langt, majestætisk navn? Eller skal det være kort og kært? Det er et stort spørgsmål! Der er mange faktorer at tage højde for. Hunden skal trods alt hedde navnet hele livet, og du skal orke at stå en kold novembermorgen i haven og råbe navnet igen og igen, når I træner indkald.

I vores store hundeundersøgelse, som vi gennemførte hen over sommeren, spurgte vi hundeejere i hele Danmark, hvad deres hunde hedder. Vi kan derfor præsentere Dogley-brugernes top 20 over hundenavne.

Top 20 mest populære hundenavne 2019

Her får du top 20 over de mest populære Dogley-hundenavne i 2019:
Nr. Navn
1 Molly/Mollie/Molli
2 Frida
3 Bella
4 Charlie
5 Luna
6 Balder
7 Chili
8 Anton
9 Smilla
10 Malou
11 Buster
12 Eddie
13 Mille
14 Coco
15 Bailey
16 Jack
17 Sally
18 Baloo
19 Viggo
20 Nala


Men hvordan ser listen så ud på landsplan? Vi har mange tusinde brugere på Dogley, men der er faktisk en halv million husstande i Danmark, der har hund. Og det er ikke dem alle sammen, der har været med i Den Store Hundeundersøgelse. Heldigvis har Dansk Hunderegister også lavet en navneundersøgelse. Og selvom den har nogle år på bagen, kan den alligevel fortælle os lidt om hvilke hundenavne, der er på mode, hvis man tæller alle registrerede hunde i Danmark med:
Nr. Navn
1 Bella
2 Molly
3 Luna
4 Mille
5 Charlie
6 Balder
7 Max
8 Buster
9 Coco
10 Freja
11 Anton
12 Karla
13 Bailey
14 Fie
15 Milo
16 Basse
17 Frida
18 Lady
19 Simba
20 Nala


Hvad kan vi lære af listerne?

Mange af navnene går igen på de to lister. Vi ser for eksempel Balder, Charlie, Bella, Nala og Molly som nogle af de mest populære hundenavne, der er at finde på begge lister. Derudover er ingen af navnene på listerne er mere end to stavelser og ender på en vokallyd, og det kan være et smart træk. Et godt tip til navngivning af din hund er nemlig et navn, der er godt at kalde på. Derfor skal det ikke være for langt eller for kort, og det skal både kunne siges i en blød og en hård tone.

Kreative hundenavne

Det er ikke alle hunde, hvis navne er at finde på nogle af disse top 20-lister. Hos Dogley har vi en masse skønne og kreative hundeejere, der har kaldt deres hunde nogle lidt mere utraditionelle navne. Der er for eksempel mange hunde, der er opkaldt efter Disney-figurer, modeskabere eller rockstjerner. Vi har samlet de 15 bedste, mest særlige hundenavne, der kom frem i undersøgelsen, og sat dem i vilkårlig rækkefølge:

Top 15 mest kreative hundenavne i 2019
Nr. Navn
1 Nessie
2 Oberst
3 Lady Snowbi
4 MinnieMy
5 Dory
6 Max Prinsgemal
7 Uno
8 Armani
9 BillyIdol
10 Krøltoppen miss Maggie
11 Bombi Bitt
12 Ringo Star
13 Poppy Vanilla
14 Mozart
15 SaxoSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *