Hvad skal min hund hedde? Det er et af de helt store spørgsmål, som man stiller sig selv, når man bliver hundeejer. Og der er heldigvis masser af navne at vælge imellem. De må endda godt være lidt skøre og kreative, når det er en hund der skal navngives. Samtidig skal det dog også føles som det helt rigtige navn – for hunden skal jo have det hele livet.

Igen i år er vi dykket ned i verden af hundenavne, og har undersøgt hvilke navne der hitter blandt danske Dogley-medlemmer. Her nedenfor får du top 20 over de mest populære Dogley-hundenavne i 2022. Tallene i parenteserne viser, om navnet er rykket op eller ned af listen, sammenlignet med sidste år.

Top 20 mest populære hundenavne 2022
Nr. Navn
1 Molly
2 Luna (+2)
3 Charlie
4 Bella (-2)
5 Balder
6 Max
7 Bailey (+4)
8 Coco
9 Eddie (+1)
10 Mille (-3)
11 Buster (+1)
12 Alba (+1)
13 Simba (+1)
14 Karla (+4)
15 Carlo (NY)
16 Frida (-7)
17 Marley (NY)
18 Milo (+2)
19 Nala (-4)
20 Anton (NY)


Hvad kan vi lære af listen?

Som du kan se, er meget ved det gamle oppe i toppen af listen. Som altid står Molly stærkt på sin førsteplads, og der skal meget til at skubbe dette populære hundenavn af tronen. Bella og Luna har skiftet plads i år, og ellers står top 5 fast endnu en gang.

Listen bringer også på et par nyheder. Tre navne har gjort sit indpas, og har skubbet Chili, Freja og Sally ud af top 20. De tre nye navne vi byder velkommen i år er Carlo, Marley og Anton. 

Navnene Bailey og Karla har kæmpet stærkt for deres plads på listen, og er begge hoppet fire pladser op. Derimod har Frida haft et hårdt år, og er faldet hele syv pladser ned. 

Du kan se listen fra sidste år her. Du kan også tage tilbage til 2019, og se hvordan listen så ud dengang. Der er et overraskende navn på andenpladsen, hvis man sammenligner med 2022-listen. 

Du kan bruge listen her til at finde inspiration til din egen hunds navn. Som du kan se, er ingen af navnene på over to stavelser, og mange af navnene ender på vokaler. Når du skal navngive din hund, er det smart at have in mente, hvor “godt” et kaldenavn, det er. Der er derfor en god grund til, at netop disse navne er populære. Hvis du gerne vil give din hund er lidt mere unikt navn, kan du også bruge listen til at orientere dig om, hvilke navne din hund ikke skal have.

Kreative hundenavne

Det er de færreste navne som når top 20. Iblandt de hunde, som Dogleys brugere har oprettet, er der virkelig mange unikke og opfindsomme navne. Der er bl.a. hunde opkaldt efter madvarer, fiktive karakterer, firmanavne eller kendte personer. Vi har kigget alle navnene igennem og fundet nogle af dem, som vi synes er mest sjove og kreative. Du kan se listen her nedenfor. Navene er sat i alfabetisk rækkefølge.

Top 20 mest kreative hundenavne i 2022
Nr. Navn
1 Big Mac
2 Bob Marley
3 Chewbacca
4 Doodle
5 Hermione
6 Jane from the jungle
7 Jussi Adler Olsen
8 Kebab
9 Kokos Palma
10 Lady Gaga
11 Mojo Jojo
12 Nokia
13 Porsche
14 Poul Reichardt
15 Showtime
16 Småkage
17 Thanos
18 Toblerone
19 Uckly Ducklings Queen of Gods
20 Wupti


Hvad hedder din hund? Fortæl os det i kommentarfeltet nedenfor. 


2 Kommentarer

Anders Iversen · 3 februar, 2022 kl. 20:51

Min hund er en Dansk spids og hedder Dario

Jørn Riis · 3 februar, 2022 kl. 21:12

Stolt over at Molly er nr 1 i 2022
Fordi min hund hedder jo Molly en Golden retriever på 13 år og hun bliver 14 år i år den 14 maj 2022
Det er utroligt at hun blev født den 14 maj 2008 , og hun har det godt trods alder
Molly er den dejligste og klog hund fordi hun var med til hundeskolen i to år ja det betyder meget for Molly til at lære trick og opførsel osv hos hundeskolen
Hilsen fra Jørn Riis

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *