Hunde er heldigvis forskellige og findes alle former, størrelser og farver. Der findes faktisk mere end 350 officielle hunderacer i verden. Men det kan jo også gøre det svært at vælge, præcis hvilken race der passer bedst i lige netop ens egen familie. Selvom der er så mange hunderacer at vælge imellem, er nogle hunde mere populære herhjemme end andre

Vi har traditionen tro undersøgt de mest populære hunderacer blandt Dogleys fantastiske medlemmer, og vi har lavet en top 20, som du kan se her:

Top 20 mest populære hunderacer 2023
Nr. Race
1 Labrador Retriever
2 Bichon Havanais
3 Golden Retriever
4 Coton de Tulear
5 Fransk bulldog (+1)
6 Shih Tzu (+2)
7 Dansk/svensk Gårdhund
8 Cocker Spaniel (-3)
9 Cavalier King Charles Spaniel
10 Malteser (+2)
11 Jack Russell Terrier (-1)
12 Staffordshire Bull Terrier (+4)
13 Schæfer (+2)
14 Gravhund (+4)
15 Puddel (-4)
16 Berner sennen (NY)
17 Cairn Terrier (+1)
18 Mops (+2)
19 Border Collie (-2)
20 West Highland White Terrier (NY)


Hvad kan vi lære af listen?

I år har staffordshire bull terrier taget et gevaldigt ryk opad og har byttet plads med den ellers meget populære puddel. 

Gravhunden er også steget fire flotte pladser, og så byder vi igen velkommen til berner sennen, som vi ikke har set på listen siden 2021.

Listen her viser kun racehunde, men vi skal huske, at blandingshunde også er en kæmpestor del af den danske hundestatistik. De findes i tusindvis af former og farver, og to hunde er heldigvis sjældent ens, selvom de kommer fra samme familie.

Du kan se hvordan listen så ud sidste år her. Du kan også gå endnu længere tilbage i tiden, og se hvordan top 20 så ud i 2021 og i 2019

Er din hunds race på listen? Fortæl os om det i kommentarerne!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *