Hvad har din hund brug for, når den er på Dogley-ferie? Vi har snakket med én af vores flittigste hundepassere, Maria fra Valby, der har over 30 Dogley-pasninger. Hun har hjulpet os med, hvad der vigtigst at få med i hundens kuffert.

Tips fra en erfaren hundepasser

Maria begyndte som hundepasser hos Dogley i foråret 2017. Hendes første booking kom nogle uger senere, og så gik det stærkt med flere slags pasning af mange hunde. Og i dag driver hun nærmest sin egen lille hundepension, med alle de pasninger der bliver booket. Hun er hundelufter i Dogley, fordi det at være en del af en virksomhed og samtidig selvstændig, tiltaler hende. Hun er studerende og kan ikke have sin egen hund, sådan som hendes skema er nu. Men ligesom med mange af vores andre hundepassere, kan hun ikke undvære hund i sin dagligdag. Derfor er hund på deltid en rigtig god løsning. Hun synes, det er et ideelt job, hvor hun både hjælper andre og har det sjovt samtidigt.

Maria tilbyder alle slags pasning og har bred erfaring med, hvad man pakker til en god hundeferie.

Hvad skal man pakke?

Sammen med Maria har vi lavet en liste med det, en hundepasser har brug for når en hund overnatter. Listen er ikke i prioriteret rækkefølge og er kun vejledende. Pakkelisten kommer nemlig an på pasningsperioden og selvfølgelig også på hunden. Hvis din hund ikke har behov for noget på listen, skal du selvfølgelig ikke pakke det:

  • Mad – du skal altid sørge for at pakke din hunds mad, og nok af det. Husk også en madplan, som hundepasseren kan følge. Nogle hunde vil også helst spise af deres egen madskål
  • Halsbånd, hundesnor og hundetegn – tænk især over, om det telefonnummer, der står på hundetegnet, er til at få fat på, mens I er på ferie. Hvis ikke, kan det være, I skal lave et hundetegn med et andet telefonnummer på.
  • Godbidder – det er altid rart for både hund og hundepasser at have godbidder i nærheden.
  • Hundens brev og hundens sundhedsbog – alle Dogley-hundeejere bliver opfordret til at medbringe hundens sundhedsbog og til at udfylde et tjekliste over hundens information. Download listen her
  • T-shirt eller andet, der lugter af ejeren (for at hunden har ejerens lugt med sig. Det kan give hunden noget ro, fordi den kan dufte sin ejer.)
  • Kurv eller hundetæppe, så hunden har et helle og et sted, den ved, den kan være
  • Måske et hundehåndklæde, som man kan tørre hunden med efter gåture i regnvejr
  • Nogle hunde har eget legetøj med. Især hvis der er noget, de er ekstra glade for, kan det pakkes med. Men mange hundepassere er kreative og elsker at finde på lege med deres feriehunde
  • Alt efter racen kan det være godt at pakke en børste eller hundeshampoo med
  • Har din hund brug for medicin, tandbørstning eller særlige tilskud, er de selvfølgelig vigtige at pakke
  • Hundeposer skader aldrig at pakke med
  • Flåtmiddel, negleklipper og lignende, hvis hunden får brug for det. Mange hundeejere klarer dog den slags ting før en pasning. Hvis hunden skal passes i lang tid, er flåtmiddel dog en god idé at have med

Hvad er så det vigtigste?

Maria fortæller, at for hende er det allervigtigste hundens brev-tjeklisten. Hun anbefaler, at man ved “hils på”-møder har tjeklisten med, så man kan gennemgå den med hundepasseren. Det er en god måde at forventningsafstemme og få alle informationer om mad, dyrlæge og særlige behov. Man kan også høre, om hundepasseren fx har nogle ting derhjemme, som man ikke behøver at pakke. Maria anbefaler, at man bruger “hils på”-møderne til at møde hunden og skabe tillid. Brug det også til at få information fra begge sider. Hundeejeren fortæller om hunden, og hundepasseren fortæller om sin erfaring og om, hvordan de passer hund. Det handler jo om hunden, påpeger Maria. Derfor er det vigtigt, at man som hundepasser ved, hvad man står med, og hvad hundepasser og hundeejer forventer af hinanden.

Dernæst er det selvfølgelig halsbånd med tegn og snor, så hundepasseren kan lufte hunden.

Alt afhængigt at hund, pasningsperiode og årstid kan det være godt at pakke fx flåtmiddel eller tøj. Altså noget som er helt specifikt for lige netop den pasning, der ligger forude.

Maria fortæller, at hun ved “hund og hus”-pasning har god erfaring med, at hundeejeren fortæller om nabolaget. Så er man forberedt på, om hunden har venner i nærheden. Eller at der måske er en nabohund, man skal gå langt udenom. Det er også en god idé at fortælle naboerne, at der er en hundepasser i huset, mens man er væk. Så overrasker man ikke nogen ved at være fremmed i nabolaget.

Er der forskel på en lang pasning og til en enkelt overnatning?

Maria mener ikke, der er den stor forskel på at pakke til det ene eller det andet. Mange hundeejere har en kurv eller en kasse klar, som indeholder ting til en hundepasning. Det er let at transportere, og alt er samlet på ét sted. Du kan som hundeejer sørger for, at kurven altid er opdateret, så der fx er nok hundeposer eller friske godbidder. Det er en nem måde altid at være klar til en pasning.

Husk at hilse på

Marias bedste råd til både hundeejer og hundepasser er altså at huske “hils på”-mødet. Vi spurgte hende, om hun har prøvet at mangle noget, når hun stod med en pasning. Det svarede hun nej til, fordi hun bliver hjulpet så godt på vej af mødet og tjeklisten. Det skaber overblik, ro og tillid at have alt på plads inden den reelle pasning.

Kategorier: Dogley

2 Kommentarer

Lone andersen · 9 juli, 2020 kl. 19:26

Kan ikke forstår hvorfor jeg ikke kan registrere mig som hunde og kattepasser

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *