Dogley handler om at gøre livet med hund lettere. Derfor sætter vi nogle gange fokus på andre, der kan hjælpe jer til et lettere hundeliv. Når man får hund, åbner der sig uanede mængder af muligheder for at købe tøj, udstyr og lækkert tilbehør til jeres gåture og træning.

Der findes flere alternativer til steder, hvor du kan få tøj og tilbehør specielt med henblik på hundeture. Der findes blandt andet flere udenlandske producenter som Pinewood og Hurtta, der har fokus på udelivet. Herhjemme i Danmark findes firmaet DogCoach, der laver hundeluftertøj og -udstyr, designet af hundeejere til hundeejere.

Vi har snakket med Linn Radsted, der sammen med René Vestergaard er partner og founder af DogCoach. Linn fortæller her om, hvad der rører sig i en hundeejers modeverden, og om hvad DogCoach synes, hundeejerens tøj skal kunne.

Det begyndte med hundetræning

Linn Radsted har været iværksætter siden 2010 og lever af at bygge brands for virksomheder. Hun har haft hund hele livet og har i dag hunden Nemo, der er en jack russell terrier og hendes første “egen” hund. Det er også Nemo, man kan se på mange af DogCoach’s billeder, fordi han er blevet en slags maskot for firmaet og produkterne. Idéen til DogCoach startede nemlig med ham.

Da Linn fik Nemo, startede de sammen til hundetræning, men en travl hverdag gjorde, at de havde svært ved at komme til hver eneste træning. Over tid blev det vanskeligt at følge med. Hun skabte derfor DogCoach som et alternativ til skemalagt hundetræning. Et onlineunivers hvor hundeejere kan finde online hundetræningsvideoer som e-learning og få mere viden om det at have hund. Pointen var at gøre hverdagen lettere for hundeejere – både i tilgængelighed og i indhold, og uden løsningen hverken var hundehotel eller hundepension. Videoerne og artiklerne handler nemlig også om træning i nogle af de vigtigste ting, man som hundeejer har brug for i hverdagen.

Konceptet voksede

Som det ofte sker, voksede inspirationen og idéerne, da DogCoach gik i gang. Linn opdagede nemlig, at man kunne gøre hundelivet lettere på en anden vigtig front, nemlig påklædning. De fleste vil kunne nikke genkendende til, at det er enormt besværligt at have alt med, når man skal ud med sin hund. Det kræver lommer. Masser af lommer. Der skal være plads til godbidder, hundeposer, klikker, legetøj, måske vand til hunden og andre vigtige småting som nøgler, telefon, pung osv. På samme tid skal jakken også kunne klare vind og vejr. Det resulterer for de fleste hundeejere i, at de dedikerer en gammel vinterjakke til hundejakke. En gammel vinterjakke, der er tung, upraktisk og måske lidt fedtet af godbidder. Det måtte der kunne laves om på.

Idéen til en speciel hundelufterjakke, der inderholder alt, hvad man skal bruge, var født. Konceptet er, at den skal være funktionel, når man er ude med sin hund – samtidigt med den er pæn. Det er vigtigt for Linn, at hun kan stå 100 % inde for produkterne, og at de giver mening for alle hundeejere. DogCoach er altså både for de seriøse trænere og for den almindelige familiehundeejer, som gerne vil have en lettere hundehverdag.

Af hundeejere til hundeejere

DogCoach spørger deres brugere om, hvad de mener er nødvendigt i deres hverdag. De beder om input til nye designs og til features, som kan gøre hverdagen endnu nemmere for en hundeejer. De har et fast tilknyttet team af faste bloggere og ambassadører, som alle er vidt forskellige typer af hundeejere. De indebærer alt fra dommere til trænere og servicehundeejere. Med til DogCoach-familien hører også influencers fra hele norden. De er alle med til at skabe produkterne, så de bliver så brugbare som muligt.

Fashion og funktionalitet samlet i ét

DogCoach holder fast i konceptet om, at alt skal være samlet i ét produkt. I de senere år har produkterne spredt sig til flere lande, og der er kommet nye modeller til kollektionen, så hundeejerne nu kan klædes på – uanset årstiden.

De arbejder med en række faste features i produkterne, som kan medvirke til at gøre hverdagen lettere for hundeejerne:

  1. Squeezer som nødindkald i kraven
  2. Udtagelig snacklomme til godbidder, som let kan fjernes og vaskes
  3. Udtræk til hundeposer, så man slipper for at rode efter dem i lommen
  4. Reflekser, der er foldbare, så de kan gemmes væk i dagslys
  5. Ringe ved håndled til montering af klikker
  6. Særlig lomme til hundefløjte foran, så den altid er lige ved hånden
  7. Stor lomme bagpå til dummies, bolde, liner osv.
  8. Hul til tommelfingeren, så ærmerne ender i halvhandsker. På den måde holder man varmen, men har frie fingre

Det nyeste tiltag er en ny variant af hundeluftertasken. Den indeholder de samme features som tøjet, men er lavet til at have med om sommeren, når jakkerne er for varme, og man mangler de mange lommer til nødvendighederne. Tasken har desuden et særligt foldbart rum, som gør det let at medbringe vand og en foldbar vandskål på turen, så din hund altid kan få slukket tørsten.

Er der forskel på træningsudstyr og gåtursudstyr?

Ifølge Linn er der som sådan ikke forskel på, hvad du skal have med til en gåtur, og hvad du skal have med til træning. Naturligvis stiller træning en række krav, men grundlæggende har DogCoach designet tøj som kan anvendes til begge formål – og samtidigt være smart at have på i hverdagen. “Man behøver jo ikke ligne en bjergbestiger, fordi man skal lufte sin hund” som hun siger.

Det gode udstyr til en hundeluftetur eller en træningstur er altså ifølge Linn samlet i én pakke. Filosofien bag DogCoach er at samle alting en form for påtagelig schweizerkniv. Nåde taske og tøj har rum og plads til at indeholde alt, hvad man umiddelbar skal bruge – hvad end man træner eller går en hyggetur. Og så er det slidstærkt, så man ikke skal tænke to gange, før man giver sig i kast med regn, mudder og hundepoter.

Ligemeget hvilken slags hundeejer du er, kan DogCoach altså hjælpe dig og din hund til en lettere hverdag. Så kan I bruge mindre tid på alt det praktiske og mere tid med hinanden.

Klik her, hvis du vil vide mere om DogCoach.

________________________________

Dogley er en fællesskab for hundeelskere, hvor du som hundeejer kan finde private hundepassere i dit nærområde. Vi gør det trygt og nemt at booke en godkendt hundepasser. Klik nedenfor for at finde din perfekte hundpasser.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *