Hvor mange gange har du selv oplevet det eller set en anden hundeejer kalde på sin hund for bare at blive totalt ignoreret? Der er flere måder til at gøre din hund mere lydig, når du kalder på dem, men det kræver, at du er tydelig i din kommunikation. Vi har fundet 3 metoder, som vi synes, du bør kende!

1. Vælg dine egen indkaldsord

inkallning hund

Du kan naturligvis anvende din hunds navn, når du kalder på den, men du får en helt anden effekt, hvis du anvender dine egne specifikke indkaldsord. Det kunne f.eks. være din hunds navn + “her”, eller noget andet du foretrækker, bare det er en unik sætning. Det er også vigtigt, at du kalde på en måde, som hunden associerer med noget positivt. Derfor er det smart at anvende det samme udtryk, når du fodrer, giver godbidder eller skal lufte din hund for på den måde at få hunden til at være mere lydhør for de ord, du har valgt at bruge.

2. Hold din hund i halsbåndet i forbindelse med leg og indkald

inkallning av hund

Hvor ofte tager du fat og holder din hund i halsbåndet? Sikkert kun når den har gjort noget, den ikke skulle. For at modvirke dette kan du træne det under leg, så din hund relaterer dit greb i halsbåndet med noget positivt. Hvis du f.eks. træner eller leger apport, kan du tage forsigtigt fat i halsbåndet og give hunden en godbid, og sige “har dig”. Hvis du gør det hver gang og siden hen lader den løbe og hente pinden eller bolden, vil din hund hurtigt relatere indkaldet og tillbagekomst med noget positivt. Skal du på ferie midt i indkaldelsestræningen, kan du bede din hundelufter eller hundepensionen om at repetere øvelserne

3. Beløn din hund med dens favoritgodbid ved indkald

hundgodis inkallning

At få din hund til at reagere når du kalder, er en af de vigtigste ting at lære den, både for din egen og din hunds skyld, men også af hensyn til andre hundes sikkerhed. Derfor anbefaler vi, at du belønner med din hunds favoritgodbid, når den lystrer og kommer på dit indkald. På den måde vil den forbinde et godt indkald med det allerbedste, den ved. Uanset hvilken godbid din hund foretrækker, skal du give den under træning af indkald, men ikke nødvendigvis under anden og mindre vigtig træning som ’sit’ og ‘dæk’. På den måde er du med til at sikre, at din hund bevarer interessen, når du kalder på den.

Vi håber, du kan bruge disse tips til at gøre din hund bedre til at lystre, når du kalder på den. Har du nogle andre tips, eller har du testet vores? Skriv en kommentar nedenfor eller på vores facebookside og fortæl om dine egne oplevelser!

________________________________

Dogley er en fællesskab for hundeelskere, hvor du som hundeejer kan finde private hundepassere i dit nærområde. Vi gør det trygt og nemt at booke en godkendt hundepasser. Klik nedenfor for at finde din perfekte hundpasser.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *