Hvis du har hund, er det godt at overveje, om dit hjem er et sikkert sted for den. Er din have eller altan tilstrækkeligt lukket? Har I en hundevenlig stue? Kan hunden komme til at spise noget, den ikke kan tåle? Her får du en guide til det sikre hundehjem.

Skab et sikkert hundehjem i hus og have

Hunde har rig mulighed for at lave ballade både indendørs og udendørs. Vi har inddelt afsnittene nedenunder i nogle af husets vigtigste rum og til sidst haven. I hvert afsnit kan du få råd til at gøre området sikkert for din hund.

Køkkenet

I køkkenet er det vigtigt, at du ikke efterlader madrester fremme eller skraldespanden åben. Der er mange fødevarer, som hunde ikke kan tåle at spise. Derfor er det vigtigt, at de ikke kan få poterne i dem. Hvis du er i tvivl om, hvilke madvarer der er giftige, kan du læse vores guide her.

Tag højde for, om dit hjem har maskiner med touch-funktioner. Mange brande starter desværre, fordi en hund ved et uheld tænder et komfur med poterne. Overvej om det er en god idé at slukke ved væggen eller hive stikket ud. Du kan også sørge for, at hunden slet ikke har adgang til komfuret.

Badeværelset

Husk også at have låg på skraldespanden – eller at have skraldespanden i et lukket skab – på badeværelset. På den måde kan din hund ikke komme til at rode det igennem. Derudover er det klogt at holde kemikalier, rengøringsmidler, medicin, make-up, kølervæske, maling og så videre ude af snudehøjde.

Stuen

Nogle hunde, især hvalpe, er rigtig glade for at gnave i ledninger. Det kan afhjælpes på forskellige måder, indtil din hund har lært ikke at tygge i dem. Du kan f.eks. pakke ledningerne ind i tyggebeskyttelse eller skinner, som du kan købe i byggemarkeder. Du kan stoppe ledningerne væk så vidt som muligt eller sætte dem fast til væggene. Hvis det ikke hjælper, er det vigtigt, at du husker at slukke dine apparater på væggene.

Placer aldrig levende lys eller lignende i halehøjde. Din hund kan både at brænde sig og skubbe lysene på gulvet med en hurtig bevægelse!

Lad ikke fjernbetjeninger og andet, der ligner tyggelegetøj liggende fremme.

Børneværelset

Når vi nu er ved fjernbetjeninger, er det også værd at nævne andre små plastikting som børnelegetøj. Det kan din hund nemlig komme til at forveksle med sit eget legetøj. Legetøj og bamser på gulvet kan let blive taget for at være hundens underholdning. Det er synd for børnene, hvis der bliver tygget i deres ting. Men kan også være farligt for din hund, hvis den kommer til at sluge plastikdimser eller batterier.

Terrasser, altaner og trapper

Vær opmærksom på, at din hund ikke kan sidde fast i eller falde ned ad en trappe. Har du trin med luft imellem? En stejl trappe? Eller måske en høj terrasse? Du kan lave afluk, låger og små hegn med de samme materialer, man bruger til børnesikring. Hvis du har altan med tremmer, kan du få sikkerhedsnet, så hunden ikke kan komme ud.

Nødsituationer

Har I en plan derhjemme, hvis der opstår en nødsituation? Sover din hund et sted, hvor du kan komme til den? Det er en rigtig god idé at sørge for, at I har en plan, hvis der f.eks. skulle udbryde brand.

Haven

Det er skønt, hvis din hund kan løbe frit i haven! Lad derfor vær at efterlade save, græsslåmaskiner og andre skarpe værktøjer frit fremme. Så undgår du, at din hund skærer sig eller kommer til skade på anden vis. Hegn din have godt ind, så du ikke skal være bekymret for, om hunden strejfer omkring. Du skal overveje, hvor højt din hund kan springe, så hegnet bliver højt nok. Og tage højde for om den kan sidde fast eller skære sig på noget i hegnet. Hvis din hund alligevel finder et hul i hækken, anbefaler Dansk Kennel Klub, at man altid har et godt billede af den på sin telefon. Så man kan bruge det med det samme i eftersøgningen, hvis hunden skulle blive væk.

Har du pool eller havedam? Sørg for, at afskærme eller overdække vandoverfladerne, så din hund ikke kan falde i vandet. Når vandet ikke er overdækket, bør din hund have mulighed komme af vandet. Du kan f.eks. lave en rampe og træne din hund til at kunne gå op og ned ad den. Så kan den redde sig op, hvis den skulle være så uheldig at falde i vandet.

Spiser din hund af planterne? Så sørg for ikke at gøde med noget, din hund ikke kan tåle. Nogle af de mest almindelige danske haveplanter kan også være farlige for din hund at spise. Er du i tvivl om, hvilke planter, der er giftige for hunde? Du kan læse vores haveplanteguide her.

Har du brug for hundepasning i trygge, hjemlige rammer? Book en godkendt hundepasser på Dogley.com.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *