Hunden er menneskets bedste ven, og mennesket er hundens, det er vist efterhånden slået fast, men mennesket skal nødvendigvis ikke være hundens eneste ven. Det er rigtig sundt for hunde at møde og socialisere med andre hunde, og hundens sociale liv kan også være en fordel for ejeren.

Hvorfor skal ens hund have venner?

Hunde har godt af at kunne omgås og lege med andre hunde, fordi de ligesom mennesker kan kede sig og blive ensomme. Ved at bruge tid med andre hunde lærer de at udvikle deres sprog og sociale færdigheder og derigennem blive gladere hunde, der er trygge i nye situationer.

Det betaler sig at begynde tidligt

Allerede som hvalpe har hunde brug for at møde omverden, og det være sig både i form at andre hunde, uvante omgivelser og fremmede mennesker. Dyrefondet skriver for eksempel, at en hvalp har godt af at påbegynde sin socialisering så hurtigt som muligt efter første vaccination, og når den føler sig tryg og glad i hjemmet. Jo hurtigere man lærer sin hund at omgås andre hunde, desto bedre kan man sikre sig, at den vil være social resten af  livet.

Alle har en grænse – også din hund

Man skal som hundeejer gøre en indsats for, at ens hund kan omgås andre hunde i trygge rammer, men alt med måde. Man skal være opmærksom på, at socialiseringen skal være en positiv oplevelse for hunden – særligt hvis der er tale om en hvalp, fordi oplevelser i en tidlig alder kan blive siddende resten af livet. Man skal selvfølgelig kun socialisere sin hund sammen med hunde, som den kommer godt ud af det med, for det vigtigste er, at hunden føler sig tryg. Tvinger man sin hund til at indgå i sociale relationer, som den ikke har lyst til, er klar til eller er tryg ved, kan det give adfærdsvanskeligheder og i sidste ende måske endda ende i slåskampe. Det er vigtigt at være opmærksom på sin hund og dens kropssprog, så man altid kan afgøre, om der er tale om en positiv eller en negativ oplevelse for hunden. Udover det bør man også læse op på sin hunderaces egenskaber. Disse varierer nemlig meget fra race til race og racerne golden retriever og bomuldshund er som udgangspunkt tolerante udadvendte hunde.

Hundevenskaber og ejervenskaber

Ligesom din hund bliver glad af at møde og kende andre hunde, kan det også smitte positivt af på ejeren, hvis hunden har et godt socialt liv. Man vil som ejer kunne udnytte det til at få nye venskaber, der bunder i en fælles interesse og kærlighed til deres bedste venner. Alle kender desuden til at savne gode råd eller interesse fra andre i emner, man går særligt op i, og har man venner gennem sin hund, vil man altid have andre at sparre med, hvis der opstår spørgsmål eller tanker i forbindelse med hunden. Her vil man have venner, der formodentlig kender til situationen, men der vil også være en helt særlig fordel, fordi en hundelufterven rent faktisk kender ens hund. Du kan finde en hundelufterven på Dogley.

5 gode råd til socialisering af din hund

  1. Start tidligt med socialiseringen af din hund.
  2. Luft din hund et sted, hvor der er andre hunde, så den møder forskellige hunde.
  3. Tal med de hundeejere, du møder på din vej. Er deres hund glad for andre hunde? Og kan de lege med andre hunde? Husk at ingen hunde er ens!
  4. Tving ikke din hund til samvær med hunde, den ikke kan lide, og læg mærke til, hvornår den har nået sin grænse og måske trænger til en pause.
  5. Aftal legeaftaler for din hund. Møder du og din hund andre, som den leger godt med, så find ud af at mødes igen.

________________________________

Dogley er en fællesskab for hundeelskere, hvor du som hundeejer kan finde private hundepassere i dit nærområde. Vi gør det trygt og nemt at booke en godkendt hundepasser. Klik nedenfor for at finde din perfekte hundpasser.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *