For nogle af os kommer det slet ikke som en overraskelse, men det er nu bevist, at hunde er menneskets foretrukne kæledyr. Ifølge Dyrenes Beskyttelse har mere end 40 % af de danske husstande hund, og lige i halen på hunden følger selvfølgelig katten. Men hvordan ser det ud på verdensplan? Vi har undersøgt sagen.

Ikke kun i Danmark

Hunden er uden tvivl det mest populære kæledyr i Danmark. Men faktisk er det også det mest populære kæledyr over hele kloden! Mere end halvdelen af alle husstande i verden har en form for husdyr, og på verdensplan har ⅓ af alle husstande hund, hvilket officielt gør hunden til menneskets bedste ven. På en andenplads kommer katten, og fisk ligger på tredjepladsen.

Den officielle verdensrangliste ser altså sådan ud:

  1. Hund
  2. Kat
  3. Fisk

Venner for livet

Hvorfor er hunden blevet så populær? Hunden har fulgt mennesket i tusindvis af år – den er gået fra brugsdyr til kæledyr og nu til et reelt familiemedlem. Alt peger på, at det er den stærke relation, den umiddelbare kærlighed, der bliver dannet mellem hund og menneske, der gør, at vi holder så meget af vores hunde. Fordi de netop bliver vores venner, og man føler, den bliver en del af familien. Ligeledes peger Dyrenes Beskyttelse på, at man kan involvere sin hund i mange forskellige aktiviteter og kan på den måde have en anden form for kvalitetstid med sin hund, i modsætning til hvad man fx ville kunne med en kat, en fisk eller en hamster.

Hvad skal vi med kæledyr?

Det er et stort arbejde at invitere et kæledyr indenfor i sit hjem. Man skal sætte sig ind i, hvordan de skal fodres og passes, hvordan de skal aktiveres, og hvor meget kærlighed og opmærksomhed, de skal have. Så hvorfor er det så populært at have dyr? Fordi de gør os gladere i hverdagen. Det er bevist, at man er sundere, hvis man har hund, og hunde har også positiv indvirkning på vores mentale helbred.

Hvorfor tror du, hunden er menneskets yndlingskæledyr? Giv os dit bud i kommentarfeltet!

Hos Dogley har vi samlet hundeelskere fra hele landet, som kan hjælpe dig med at give din hund gode og trygge rammer, hvis den skal passes. Hunde vil altid være menneskets yndlingskæledyr, og de fortjener alt det bedste. Søg efter og book en hundepasser på Dogley.com.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *