Julen er uden tvivl årets mest elskede tid for mange, og det er ikke uden grund! Det er dage fyldt med kærlighed, samvær, hygge derhjemme og ture ud for at se julemarkeder, julelys osv osv. Det er dage med familie og anekdoter. Og midt i det hele har din hund naturligvis en plads. Men vidste du, at nogle hunde ikke nyder julen så meget, som vi tror? Vi vil derfor fortælle dig, hvordan du undgår dette og giver dig derfor nogle tips til at nyde helligdagene sammen.

Du vil give os ret i, at julen er den mest hjertevarme tid på året, men det er også uger med travlhed. Juleshopping, festmåltider, familieaftener, møder med venner, besøg, ændringer i rutiner og mere. Alt dette kan få nogle hunde til ikke at nyde julen så meget, som vi tror. Vi må ikke glemme, at de trives bedst med deres vante rutiner.

1. Hunde & jul: Fortsæt med at pleje deres sundhed

Hunde & jul: 5 tips til at gøre dem (mere) glade

Disse dage er fyldt med begivenheder og endeløse to-do-lister, det ved vi. Men siden du har en hund, har du påtaget dig et uudsletteligt ansvar, der vil vare i årevis (og forhåbentlig mange flere!). Hunde ved julen har også brug for deres veterinære undersøgelser, vedligeholdelse af deres sædvanlige hygiejne, en sund kost osv. Glem ikke det!

  • Husk din hunds vaccinationsplan. Hvis de(n) skal vaccineres i løbet af denne tid, så sørg for, at det ikke falder sammen med en begivenhed, der holder dig væk fra det; måske har de brug for flere kram end sædvanligt.
  • Glem ikke at følge den anbefalede ormekur (en gang hvert kvartal) og hold dem beskyttet mod udvendige parasitter ved hjælp af passende dråber eller halsbånd.
  • Vær opmærksom på deres kost. Pas på slik! At dele julekagen eller flæskestegen med din hund er ikke en god idé. Hold dig til deres almindelige kost, og lad dig ikke påvirke af deres hundeøjne, når de sidder ved siden af dig under julefesterne. Deres tarmhelbred vil takke dig.

2. Hunde & jul: Bevar deres rutiner så stabile som muligt

Dagene er kortere, og det bliver mørkt meget tidligt. Det kan få mange mennesker til at føle sig nedtrykte. Men vidste du, at hunde også føler det? De bemærker også ændringen i rytmer og rutiner, det er så almindeligt på dette tidspunkt.

  • Hvis det er muligt, så flyt tidspunktet for deres lange gåtur, så det gøres i dagslys. Selvom nogle hunde er mere natteravne end andre, vil din hund helt sikkert sætte pris på at kunne løbe rundt og nyde vintersolen, der har mange fordele.
  • Ændre ikke deres måltider, gåture og generelle rutiner. Husk, at de er skabninger af vane og sætter pris på at vide “hvad der sker næste gang”, hvilket de opnår gennem deres rutiner. Forstyr dem så lidt som muligt i løbet af disse dage. De vil være mere rolige og lykkeligere.
  • Beskyt dem mod den typiske travlhed i disse helligdage. De mærker det meget! De er glade for at krølle sig sammen derhjemme med din ledsagelse og ikke meget mere. Prøv at undgå mere støj end normalt derhjemme og hold dem væk fra høje lyde. Især fyrværkeri!

3. Hunde & jul: Poterne, det ofte glemte

Hunde & jul: 5 tips til at gøre dem (mere) glade

De ser tykke, grove og stærke ud. Og det er de. Men de er meget følsomme over for temperaturændringer.

Vi glemmer ofte, at vores hunde bogstaveligt talt går barfodet. Og selvfølgelig har de ikke brug for sko! Men de har brug for god pleje af denne del af deres krop, som vi ofte forsømmer.

Hundepoter kan ikke kun brænde på brændende asfalt om sommeren, men sne, is og kulde kan også “brænde”! Hvis du skal besøge områder med disse vejrforhold, anbefaler vi at tjekke potecremer og beskyttere. Der sælges også sokker til hunde, der kan dække dette område; dog er de ikke egnet til alle hunde, da nogle føler sig meget utilpasse med denne type tøj.

4. Hunde & jul: Jeg er ikke en gave!

EN HUND ER IKKE EN GAVE. Vi bruger normalt ikke store bogstaver, men dette emne kræver det. Nej, en hund er ikke en gave. Ikke fra Julemanden, ikke fra de Tre Vise Mænd, ikke for at få gode karakterer.

En hund kræver et stort ansvar, som en voksen bør påtage sig, og aldrig et barn. Selvfølgelig har deling af livet med en hund utallige fordele for enhver persons udvikling i løbet af deres barndom og ungdom.

Men det er ikke en gave man bare giver uden at have gjort sig en masse tanker først!

5. Hunde & jul: Stol på Gudog

Hunde & jul: 5 tips til at gøre dem (mere) glade

I disse dage er de fleste af vores hundepassere fuldt bookede. Hvis du føler, at du vil have meget travlt i denne periode, er optaget af juleforberedelser, vil være væk hjemmefra i en længere periode eller mener, at din hund har brug for mere selskab, end du kan tilbyde: Så står vores hundepassere klar til at tilbringe nogle dage med din hund! Du vil ikke fortryde det. Eller måske vil du, da din hund måske ikke har lyst til at komme hjem igen efter at have haft så meget sjov.

Find den bedste hundepasser til din hund i dit område og lad også dem nyde en mindeværdig jul.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *