Går man med tanken om at få hund, kan et hundeinternat være et fantastisk sted at finde sin nye hund. Der findes alt fra ældre rolige hunde til unge hvalpe på internater, og alle vil sætte stor pris på et nyt og kærligt hjem.

Find en hundepasser i dit område

Man kommer ikke udenom, at en hund kræver meget arbejde og tid.

Det er derfor en stor beslutning at anskaffe sig en hund. For nogen går det desværre først op for dem, hvor meget en hund kræver, efter de har anskaffet sig den. Det resulterer i, at nogle hunde bliver afleveret på et hundeinternat. Et internat er derfor et sted med et hav af forskellige hunde i alle aldre og racer.

Har man besluttet sig for at adoptere en hund, kan et internat være det perfekte sted at finde sin nye hund. Samtidig med, at man får sit ønske om en hund opfyldt, redder man også en hund fra livet på internat.

Det er dog en krævende opgave, der følger med at adoptere fra et hundeinternat. Det er vigtigt, at man ikke adopterer en internathund fordi man har ondt af hundene eller blot ønsker at gøre noget godt. Man skal være bevidst om, at man forpligter sig i hele hundens liv, og at det dagligt kræver meget tid.

Er I klar til at blive hundeejere?

Går man med tanker om, at adoptere en hund er ovenstående spørgsmål det første man skal stille sig selv. Det kan virke lige til at svare på; hunde er søde og gåture er hyggelige. Der ligger dog meget mere i at have en hund, og der er derfor en lang række spørgsmål, man også skal kunne svare på inden man anskaffer sig en hund:

  • Kan du undgå, at din hund skal være alene mere end 4-7 timer om dagen?
  • Har du nogen til at passe hunden, når du skal rejse?
  • Har du tid til at aktivere din hund, så meget som racen kræver?

Udover de mange forpligtelser, der følger med at have hund, følger der også mange omkostninger med. Dyrlægebesøg, foder, forsikring og diverse udstyr er langt fra gratis.

Har du ikke en indhegnet have, er det også noget, du skal få styr på, inden du anskaffer dig en hund. Det er vigtigt at vælge et hegn i et godt materiale, som både er højt nok til, at din hund ikke kan springe over det eller snige sig igennem, og som ikke giver din hund rifter.

Hvilken hunderace skal jeg vælge?

Der findes et hav af forskellige hunderacer, som alle har forskellige behov. Skal det være en livlig cocker spaniel eller den mindre pomeranian? Det er derfor en god idé, at man sætter dig ind i forskellige hunderacer og finder ud af hvilken hund, der passer bedst til ens livsstil.

Er du i tvivl, om, hvilken hund der passer bedst til dig, kan tage vores ultimative guide til valg af hund lige her:

DOGLEYS ULTIMATIVE GUIDE TIL VALG AF HUND

Download gratis E-bog

Hvad koster det at have hund?

Når man overvejer at adoptere en hund, er det også vigtigt at man har økonomien med i sine overvejelser. Der er nemlig mange udgifter forbundet med det at have en hund.

I første omgang er der en række engangsudgifter såsom køb af hunden, hvalpe vacciner, udstyr og træning. Prisen for en hund varierer selvfølgelig en del alt efter hvilken hund, der er tale om, men denne post er som regel relativ høj. Vælger man at købe sin hund fra et hundeinternat er der selvfølgelig nogle penge at spare.

Udover disse udgifter, som kun skal betales en gang, er der også en del faste udgifter. Dette tæller blandt andet foder, forsikring, udstyr og pleje. De faste, månedlige udgifter løber som regel op i omkring 600 kr., derudover findes der også de uforudsete udgifter, såsom dyrlæge eller pasning af hund.

Tager man udgangspunkt i en labrador, ser regnestykket sådan her ud:

Det første år med hund:
10.900 kroner + 900 kroner x 12 = ​21.700 kroner.

Efterfølgende årlige udgifter:
900 kroner x 12 = ​10.800 kroner​.

Se flere detaljer om, hvad det koster at have hund her.

Sådan undgås det, at en hund skal på hundeinternat

Står man i en situation hvor man har svært ved, at opfylde alle ens hunds behov, er løsningen ikke nødvendigvis lig med at aflevere sin hund på hundeinternat.

Hos Dogley kan man som hundeejer vælge lige netop den pasningsløsning, som passer ind i ens hverdag og tidsplan. Dogley har eksisteret siden 2016 og kan sammenlignes med en form for Airbnb for hundepasning. Hos Dogley findes et katalog af kompetente hundepassere over hele landet, som man kan lave både faste og enkeltstående aftaler med om hundeluftning eller hundepasning.

Du kan derfor nemt og sikkert få hjælp med din hund hvis arbejdet i en periode gør at du ikke kan nå hjem og lufte din hund i tide eller du skal ud og rejse og derfor har brug for pasning af din hund.

Aftaler med hundelufterne er fleksible og I kan i fællesskab sætte rammerne for pasningen. Du kan som hundeejer mødes med hundepasseren inden første pasning og sætte ansigt på personen. Både for din egen og din hunds skyld. Ved hjælp af Dogley kan du sikre dig, at din hund får den omsorg og pleje som den har behov for, for at trives på bedste vis.

Find en hundepasser i dit område

Kategorier: Dogley

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *