Det er ikke til at stå for. De brune øjne, der kigger op på én, og siger ”Kom nu, bare en enkelt lillebitte hundekiks mere”. Og selvfølgelig skal de små pelsvenner også forkæles med en hundekiks, når de har været dygtige. Men det er ikke lige meget hvilke hundekiks, du vælger. Vidste du f.eks. at:

Mange hundekiks er fyldt med sukker
Langt størstedelen af de industrifremstillede hundekiks bliver tilsat sukker. Det er tilsat, både fordi hundene (ligesom os mennesker) har en sød tand, og også for at skabe en form for afhængighed hos hundene. Men sukker i hundekiks hører ingen steder hjemme, så undgå det – også for tændernes skyld.

Mange hundekiks er fyldt med fedt
Hver tredje danske hund lider af overvægt. Mange hundekiks er fyldt med fedt, og det skaber livsstilssygdomme hos hunde – ligesom hos os mennesker. Så sørg for at din hund vejer sin idealvægt, så du undgår hjerteproblemer, sygdomme i knogler og led, sukkersyge mv.

Hundekiks kan være allergifremkaldende
Mange hunde har allergi over for gluten. Og stort set alle industrifremstillede hundekiks er lavet på korn. Allergi kan vise sig i huden eller i pelsen, og det nedsætter hundens livskvalitet gevaldigt.

Når du vælger hundekiks, kan du med fordel vælge naturlige hundekiks, der er glutenfri, og indeholder meget lidt fedt, sukker og salt. Naturlige ingredienser er langt at foretrække fremfor biprodukter og diverse fyldstoffer (mange hundekiks indeholder f.eks. en stor mængde roetrevler som fyldstof).

Danske Lucky Dog producerer som de eneste i Danmark håndlavede hundekiks, der er 100% naturlige, glutenfri og økologiske. Hundekiksene er bagt med masser af kærlighed og indeholder blandt andet gulerødder, kartofler, tranebær, hørfrø og to forskellige slags tang. Så udover at hundene elsker Lucky Dog, får de også masser af vitaminer, sunde kostfibre, protein og antioxidanter, der er med til at holde de firbenede pelsvenner sunde og friske.

 

________________________________

Dogley er en fællesskab for hundeelskere, hvor du som hundeejer kan finde private hundepassere i dit nærområde. Vi gør det trygt og nemt at booke en godkendt hundepasser. Klik nedenfor for at finde din perfekte hundpasser.

 

Kategorier: Sundhed

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *