At forberede dine egne hundekiks kan lyde lidt kompliceret, men vi forsikrer dig om, at vi har fundet den perfekte opskrift, så du kan kaste dig ud i det. Du skal bare bruge forklæde og masser af lyst (og nogle ingredienser, som vi detaljerer nedenfor).

Hundekiks: Opskrift på hjemmelavede majsben

Sunde hundekiks

Hvorfor lave dine egne hundekiks? Husk på, at en af nøglerne til, at din hund lever mange år og nyder god sundhed, er dens kost. Den skal være sund og afbalanceret, og du skal tage hensyn til dens behov og krav baseret på alder, race og vægt. I dette indlæg talte vi om vigtigheden af at passe på din hunds ernæring og hvordan man eventuelt kan supplere dens kost. Konsulter altid din dyrlæge, inden du foretager ændringer!

Ideen med at lave dine egne hundekiks er fantastisk, hvis du ønsker at opretholde en afbalanceret kost til din hund. Denne opskrift på kiks er lavet med helt naturlige ingredienser og er en fantastisk kilde til proteiner.

Ingredienserne du skal bruge til at lave lækre hundekiks!

Til denne opskrift på hundekiks skal du bruge følgende ingredienser:

 • 3 1/2 dl. hvedemel
 • 1 1/2 dl. havregryn
 • 1/4 dl. ekstra jomfru olivenolie
 • 1 dl. vand
 • 1 æg
 • Et nip salt

Som du kan se, er ingredienserne meget nemme at få fat i i enhver supermarked eller dagligvarebutik. Så tøv ikke længere. Desuden, som du måske kan gætte ud fra ingredienslisten, er de egnet til menneskeforbrug. Kan du tænke på en bedre plan end at dele disse lækre hundekiks med din pelsede ven? I vil slikke jer om fingrene (og poterne)!

Og nu… er det tid til at bage hundekiksene!

 1. Bland først de våde ingredienser: ægget og olivenolien. Pisk godt med en visp eller en håndmixer.
 2. Separat, bland de tørre ingredienser i en skål: mel, havregryn og salt.
 3. Tilsæt begge blandinger forsigtigt og tilsæt vandet lidt efter lidt.
 4. Nu til den sjove del: at ælte! Hvis du har små børn og har besluttet at lave denne opskrift med dem, så lad dem gerne overtage denne opgave – de elsker det!
 5. Tilsæt mere vand, hvis du synes, det er nødvendigt, selvom jo tykkere dejen er, desto bedre!
 6. Brug en kagerulle til at rulle dejen ud. Brug to stykker bagepapir (et øverst og et nederst), hvis dejen er meget klistret.
 7. Form dem efter ønske! Du kan købe forme lavet i form af ben eller give dine kiks den form, du ønsker, med en kniv.
 8. Placer dine hundekiks på bagepapir på din bageplade og lad dem bage ved 180º i 30 minutter. Dette er det værste: I skal vente utålmodigt, mens huset dufter som et ægte bageri.
 9. Bonus! Hvis du vil have dine hundekiks sprøde (i stedet for bløde og gummiagtige): Når de er færdige med at bage, lad dem køle af lidt inde i den slukkede ovn.

Og det er det! Nogle lækre hundekiks (også til mennesker) som er lette at lave og som din hund vil elske, mmm!

Hundekiks som belønning

Hvis du bruger godbidder, der allerede er forberedt til at belønne din hund, er denne idé et ideelt alternativ til dem. Mere naturlige og endnu mere lækre! Og hvis du ikke tror os, så prøv det, lav disse kiks, og lad din hund afgøre dommen.

Derudover synes vi, det er en fantastisk idé at tage med som en snack på jeres gåture eller efterlade til Gudogs pasningsperson, sammen med resten af dens mad. Din hund vil huske dig og hvor meget du elsker den!

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *