Gennemsnitsalder: En pomeranian bliver ca. 12-16 år.

Vægt: Mellem 1,9 – 3,5 kg.

Højde (fuldvoksen): Ca. 20 cm.

Fortsæt læsningen og bliv klogere på alt, der er værd at vide om den lille selskabshund med den store personlighed.

Er en pomeranian det rette match til dig?

Er der en pomeranian til salg du ikke kan stå for? Det er ikke svært at forelske sig i den lille hunderace, men der er dog visse karaktertræk ved denne race, der er vigtige at kende til.

Er du i tvivl om en pomeranian er det helt rigtige match til dig, kan du læse vores ultimative guide til valg af hund lige her:

DOGLEYS ULTIMATIVE GUIDE TIL VALG AF HUND

Download gratis E-bog

Historien om racen

Pomeranians kommer fra Pommern i Tyskland, hvor de nedstammer fra større pomeriske spidshunde. Spidshunden blev anvendt som hyrde-, gård- og slædehunde.

Bonusinfo: Spidshunde er en gruppe af hunderacer og anses som værende én af de ældste racer. Der findes mange forskellige slags spidshunde.

I 1767 blev nogle af disse hunde importeret til England af Kong Georg d. III’s hustru, Dronning Charlotte af Mecklenburg-Strelitz. Hundene var dog for store til at fungere som skødehunde og egnede sig heller ikke som jagthunde. De blev derfor ikke særligt populære.

100 år senere importerede Dronning Victoria af England nogle lignende hunde fra Italien, som dermed hurtigt blev populære. I 1870, ca. 100 år efter den første import, blev pomeranian anerkendt af den engelske kennelklub.

Siden dengang har man bevidst avlet racen mindre og mindre, og racen er dermed gået fra at veje 10 kilo til i dag at veje 2-4 kg. Omkring år 1900 opnåede pomeranian stor popularitet rundt om i verden, hvorefter den blev mere udbredt.

Personlighed

En pomeranian er en intelligent lille hund med en stor personlighed. De er kælne og kærlige og vogter og advarer altid, når der kommer fremmede. Det skyldes at den stadig har en spidshunds personlighed i generne.

Til trods for sin lille størrelse er den i egne øjne en meget stor hund. Dette skyldes, at det stadig ligger i hundens gener, da den oprindeligt var en stor hund, men er blevet avlet mindre. Dermed kan en pomeranian også anses for at være trofast, selvsikker, og stort set altid i godt humør. Den følger sin ejer og beskrives også som både klog og selvstændig.

En pomeranian har som sagt en stor personlighed og kræver respekt fra sine mennesker og andre hunde omkring den. Men ligeså snart, der er opstået et godt forhold mellem hunden og dens ejer, vil den være uadskillelig fra sin ejer og yderst loyal og kærlig.

Til trods for ihærdig træning vil man dog aldrig få en hund, der er villig til at gøre alt for at behage sin ejer. Den vil dog adlyde og gøre ting, hvis den kan se formålet med det.

Aktivitetsniveau

Man skal ikke tage fejl af racens lille størrelse. Der er nemlig overraskende meget energi i en pomeranian. Det skyldes dens gener som slædehund, der gør den mere udholdende end man umiddelbart skulle tro. Den kræver et par gåture af 20-30 minutters varighed om dagen, men kan også sagtens tage en lang tur i skoven, hvor den vil elske at udforske terrænet.

Selvom hunden har et højt energiniveau, kan den sagtens blive overtrænet og udvikle skader på knæ og hofter. Den passer altså ikke til en ejer, der er aktiv over 6 timer om dagen.

Udover at blive stimuleret fysisk har en pomeranian behov for at blive stimuleret mentalt på daglig basis. Det er en intelligent hund, da qua dens gener som slædehund, har en stor lyst til at lære. Den vil derfor elske at gå til agility, men du kan også klare stimuleringen hjemme i haven med udfordrende øvelser og sjov træning.

Behov

En pomeranian elsker at være i centrum og få opmærksomhed. Det er derfor også en hund, der er meget tæt knyttet til sin ejer, og som en konsekvens heraf har den det ikke godt med at være isoleret eller være alene i længere tid. Den kan faktisk udvikle separationsangst, helt ligesom et lille barn kan gøre. Den bør derfor ikke være for meget alene.

Selvom hunden er kærlig og meget tæt knyttet til sin ejer, er pomeranians ikke så glade for børn. Undgå derfor at sætte hunden i selskab med små børn. Den er nemlig ikke så glad for høje lyde, da det kan skræmme den.

Pleje

En pomeranian har en stor pels med meget underuld, som derfor kræver en ret grundig pleje. Den skal derfor gennembørstes grundigt i hvert fald nogle gange om ugen, mens den dog sjældent skal vaskes eller renses.

Det er vigtigt, at man er opmærksom på, at hunden ikke har knuder eller filter i pelsen, da det ligesom for andre racer er yderst generende.

En fordel ved en pomeranian er, at den ikke lugter af hund, som det ofte er tilfældet med mange andre racer. På den anden side så fælder den en del, særligt to gange om året, hvor pelsen udskiftes. Den lange behåring til trods, defineres hunden alligevel som hypoallergenisk og dermed allergivenlig.

Du kan blive klogere på pelspleje og alt det, der følger med i vores guide her, hvor vi også hjælper dig med, hvilken hunderace, der kræver hvilken pleje:

Hundefrisør guide – Klipning eller trimning?

Og hvis du allerede er klar over, hvilken type klip din hund skal have, kan du springe til vores oversigt over hundesaloner i hele Danmark her:

Dogley-hundesaloner i hele Danmark

Hundefoder indgår i plejen af en hund. Få et overblik over vores udvalg af hundefoder, egnet både til små hunderacer, men også hvalpe og ældre hunde.

Opdragelse

En pomeranian kræver respekt af andre hunde, og finder sig ikke i, hvad som helst. Du bør derfor starte socialiseringen med andre hunde og mennesker i en så tidlig alder som mulig. Ellers kan en pomeranian godt udvikle sig til at være besværlig med andre hunde.

Da en pomeranian er blevet avlet til sin lille størrelse kan hunden godt lide af noget, der hedder Small Dog Syndrome. Det er et syndrom, hvor hunden egentlig tror den er større end den i virkeligheden er. Det gør, at hunden er mere dristig og modig. Dette kan gøre dem sjove at lege med, men også meget vigtigt, at der bliver sat klare grænser i opdragelsen fra den er hvalp. Ellers vil hunden med dens dristige og frembrusende personlighed have svært ved at overholde disse grænser.

En pomeranian har en trang og tendens til at gø, som det er vigtigt, at man i opdragelsen får italesat.

Du kan finde mange gode tips til opdragelse af hvalpe og voksne hunde i vores store guide her:

Hundeopdragelse – 8 teknikker du selv kan bruge 

Ved du allerede nu, at du kunne tænke dig professionel hjælp til træning af din hund? Så kan du her finde et overblik over hundetrænere med speciale i alle typer af hunde- og hvalpetræning:

Dogley-hundetrænere i hele Danmark

Hvad koster en pomeranian?

Den typiske pris for en pomeranian er et sted mellem 7.500 – 12.000 DKK. 

Husk dog, at der udover selve prisen for en pomeranian, er en lang række omkostninger forbundet med det at være hundeejer.

Det kan være et uoverskueligt regnestykke, men frygt ej, vi har nemlig lavet udregningen for dig, som kan læses i vores artikel her:

Hvad koster det at have hund?

Pomeranian til salg

Er I klar til at blive ejere af en lille pomeranian hvalp? På linket nedenfor finder I pomeranians til salg samt pris og info om hunden.

Find pomeranians til salg her

Hvis I stadig er i tvivl om en pomeranian hvalp, er den rette hund til jer, kan I læse vores ultimative guide til valg af hund øverst på siden.

Brug for pasning af din pomeranian?

Har du brug for at få din pomeranian passet, er Dogley det ultimative hundehotel du kan checke din hunde ind på. Og du vil med garanti kunne finde en hundelufter, der har erfaring med netop din race blandt Dogleys søde hundepassere.