Gennemsnitsalder: En fransk bulldog bliver ca. 12 – 14 år.

Vægt: 8 – 14 kg.

Højde (fuldvoksen): Mellem 28 – 30 cm. høj.

Går du og overvejer at købe en fransk bulldog? Så læs med her og find ud af alt, du skal vide om racen, og hør erfaringer fra andre ejere af en fransk bulldog.

Er en fransk bulldog det rette match for dig?

Har du fået praj om et kuld fransk bulldog hvalpe, eller er der en fransk bulldog til salg, du simpelthen ikke kan stå for? Det er ikke svært at forelske sig i den lille charmerende hunderace, men der er nogle karaktertræk ved den franske bulldog, som det er vigtigt, at du kender til, før du faktisk køber en.

Er du i tvivl, om en fransk bulldog er det rigtige match til dig, kan du tage vores ultimative guide til valg af hund lige her:

DOGLEYS ULTIMATIVE GUIDE TIL VALG AF HUND

Download gratis E-bog

Historien om racen

Selvom racen hedder fransk bulldog, kommer den faktisk ikke fra Frankrig. Historien bag den franske bulldog stammer nemlig fra 1800-tallets England, hvor engelske kniplingshåndværkere tog til Frankrig for at finde arbejde og tog deres bulldogs med sig.

Den lille charmerende bulldog vandt hurtigt indpas hos franskmændene, og der gik ikke længe, før racen var mere populær i Frankrig end i England. I starten af 1900-tallet fik racen navnet ‘fransk bulldog’, og siden da har Frankrig været den franske bulldogs hjemsted. Den første stambogsføring af racen skete i 1885.

Personlighed

Den franske bulldog er en kærlig, følsom og særdeles familievenlig hund. Racen knytter sig utrolig hurtigt og nemt til sin ejer, og da den elsker at være midtpunkt og fjolle rundt, er den også en meget egnet hund til børnefamilier.

En fransk bulldogs temperament er stille og roligt, og det er en race, der er kendt for ikke at gø meget og at komme rigtig fint ud af det med andre hunde. Selvom den franske bulldog ikke gør meget, så er det en race, der med mange forskellige lyde, elsker at snakke. Og som om det ikke er nok, at du kan bruge din franske bulldog til at sludre med, så kan du også bruge den som sangpartner. Franske bulldogs kan nemlig godt lide at synge med, når du skruer op for musikken.

Noget andet du skal vide om den franske bulldogs temperament er, at det er en hunderace, der tager mange ting personligt og kan få dårlig samvittighed. Så en fransk bulldog bryder sig bestemt ikke om at få skæld ud, hvilket den vil reagere på med triste øjne og sløv vandren omkring. Til gengæld vil den lyse op og vise stor begejstring, når den får ros eller opmuntring.

Aktivitetsniveau

En fransk bulldog har ikke brug for særlig store mængder motion. Racen kan faktisk ikke klare lange ture, og den bliver ofte kaldt en ‘indehund’, fordi den er ret følsom over for kulde. En fransk bulldog vil derfor i langt de fleste tilfælde helst ikke være ude mere end højst nødvendigt om vinteren.

Racen har det bedst med at komme ud på flere små ture på hver 10-15 minutter i løbet af en dag. Og hvis du tænker at tage din franske bulldog med på svømmeture og tilbyde den lidt motion på den måde, så må du nok ændre lidt i planerne. På grund af racens korte ben og lille kompakte krop kan den franske bulldog nemlig nærmest ikke svømme.

Netop fordi den franske bulldog ikke kan lide at komme ud på længere ture, har mange franske bulldogs nemt ved at tage på i vægt og ende med at veje for meget. Så hvis du anskaffer dig en fransk bulldog, skal du være meget opmærksom på, at din hund får en eller anden form for motion hver dag. Og at du ikke kommer til at forkæle den alt for meget med godbidder og rester fra aftensmaden.

Behov

En fransk bulldog er en kærlig selskabshund, som samtidig elsker at lege. Den trives bedst med meget menneskelig kontakt og socialisering er derfor et must. Hvis en fransk bulldog er for meget alene kan den blive ulykkelig og destruktiv.

Har man brug for en hund, der kan være alene i mange timer ad gangen, er en fransk bulldog ikke det optimale valg. Til gengæld elsker den at give kærlighed til sin familie og går godt i spænd med alle herunder også børn.

Pleje

En fransk bulldogs pels kræver ikke meget pleje. Den kan holdes sund med en lejlighedsvis børstning. En fransk bulldog fælder middelmådigt.

Det er en god idé at rense dens øre jævnligt for at undgå infektioner. Samt at bade den en gang om måneden, og i den forbindelse er det vigtigt at tørre hunden godt i alle rynker.

Du kan blive klogere på pelspleje og alt det, der følger med i vores guide her, hvor vi også hjælper dig med, hvilken hunderace, der kræver hvilken pleje:

Hundefrisør guide – Klipning eller trimning?

Og hvis du allerede er klar over, hvilken type klip din hund skal have, kan du springe til vores oversigt over hundesaloner i hele Danmark her:

Dogley-hundesaloner i hele Danmark

Plejen af din franske bulldog gælder også, hvad den skal fodres med. Der er jo forskel på, hvad en mindre hund skal, også afhængigt af alder.

Opdragelse

Med opdragelsen af en fransk bulldog skal man have kombinationen af den legesyge og alligevel afslappede personlighed i baghovedet. Hvis man formår at gøre træning og opdragelse til en leg er racen nem at opdrage. Racen er intelligent, men kan også være enerådig, hvilket betyder, at det ikke er den bedste race til at konkurrere i lydighed eller agility.

Starter man allerede opdragelsen fra hvalpealderen og gør det til en leg for hunden, er en fransk bulldog nem at opdrage. Men dens stædighed betyder, at man skal være konsekvent og fast i sin opdragelse.

Du kan finde mange gode tips til opdragelse af hvalpe og voksne hunde i vores store guide her:

Hundeopdragelse – 8 teknikker du selv kan bruge 

Ved du allerede nu, at du kunne tænke dig professionel hjælp til træning af din hund? Så kan du her finde et overblik over hundetrænere med speciale i alle typer af hunde- og hvalpetræning:

Dogley-hundetrænere i hele Danmark

Hvad koster en fransk bulldog?

Den typiske pris for en fransk bulldog er et sted mellem 6.500 – 10.000 DKK. 

Husk dog, at der udover selve prisen for en fransk bulldog, er en lang række omkostninger forbundet med det at være hundeejer.

Det kan være et uoverskueligt regnestykke, men frygt ej, vi har nemlig lavet udregningen for dig, som kan læses i vores artikel her:

Hvad koster det at have hund?

Fransk bulldog til salg

Er du stadig solgt til den lille kærlige hund efter at have læst ovenstående? På linket nedenfor kan du finde fransk bulldog hvalpe til salg, samt pris og yderligere info om hunden.

Find fransk bulldog hvalpe til salg her

Hvis I stadig er i tvivl om en fransk bulldog hvalp, er den rette hund til jer, kan I læse vores ultimative guide til valg af hund øverst på siden.

Brug for pasning af din fransk bulldog?

Har du brug for at få din fransk bulldog passet er Dogley det ultimative hundehotel du kan tjekke din hund ind på. Og du vil med garanti kunne finde en hundelufter, der har erfaring med netop din race blandt Dogleys søde hundepassere.