Du har sikkert oplevet din hund drømme, når den sover. Måske piber den? Eller jagter noget? Du er i hvert fald ikke i tvivl om, at der foregår et eller andet, selvom den sover. Men hvad? Vi har undersøgt, hvad det mon kan være, din hund drømmer om.

Hvordan drømmer din hund?

Din hunds søvn minder faktisk ret meget om din egen søvn. Forskellige undersøgelser tyder på, at mennesker og de fleste andre dyr i store træk sover relativt ens. Der er selvfølgelig forskel i, hvor meget søvn, der er behov for, men sådan noget som forskellige søvnstadier er de samme på tværs af arter. Blandt andet mener man, at hunde og andre dyr – ligesom mennesker – har REM-søvn (Rapid Eye Movement), og det er i REM-søvnen, man som menneske drømmer. På den baggrund mener man også, at hunde og andre dyr – ligesom mennesker – har drømme.

Hvad drømmer din hund?

Man mener, at siden hundes og menneskers søvnmønstre i forvejen ligner hinanden, er der ingen grund til ikke at antage, at hunde drømmer om de samme ting, som vi mennesker gør. Altså ting, der interesserer dem. Man må derfor antage, at hunde drømmer om hverdagsting, som for eksempel mad eller legetøj. På samme måde tror forskere, at hunde også drømmer om relationerne i deres liv, altså blandt andet dig og resten af din omgangskreds.

Er det gode eller dårlige drømme?

Hundes drømme minder mere eller mindre om den virkelige verden, ligesom du selv kender det, når du drømmer. Drømmene er virkelighedstro, så hundene vil opfatte situationen i drømmen, som hvis den var vågen.

Da hundene ikke kan fortælle os om deres drømme, er det ikke til at sige, om de også kan have mareridt. Der er ikke rigtig noget, der taler imod, at din hund også kan have onde drømme.

Prøv dog ikke at vække din hund, mens den drømmer. Ligesom du selv kan være forvirret og omtumlet, når du bliver vækket midt i en drøm, kan din hund også blive det. Det er som bekendt ikke en rar følelse for hverken menneske eller husdyr, så undgå den gerne.

Drømmer hunde altid?

Hunde sover noget mere end mennesker. Men betyder det også, at de drømmer mere? Svaret er nej. Hunde drømmer ikke nødvendigvis hver gang, de lægger sig til at sove. Selvom hunde sover oftere end mennesker, så sover de også noget lettere. De har en noget finere fornemmelse for, hvad der foregår omkring dem – bl.a. på grund af lugtesans og høresans. De vågner lettere og kommer derfor ikke altid ned i REM-stadiet, som er dér, drømmene foregår.

Har din hund brug for et feriested, hvor den rigtig kan dase og sove længe? På Dogley kan du finde en hundepasser til lige netop den ferie, din hund har brug for. Klik her for at finde en hundepasser i nærheden af dig.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *