At have en hund indebærer også at have faste tidspunkter, en rutine og en planlægning. Organisér dine arbejdstimer, sociale aktiviteter og diverse ærinder ud fra det tidspunkt, hvor du vender hjem for at tage dig af din bedste vens fysiologiske og følelsesmæssige behov. Selvfølgelig nyder hunde selskabet af deres mennesker meget (deraf den ubetingede kærlighed, de har til os), men det betyder ikke, at det er dårligt eller farligt at lade dem være alene hjemme. Læs videre for at få mere information om, hvor længe du kan lade en hund være alene, og få tips til at gøre deres tid derhjemme sikker og berigende.

Tag hensyn til dens blære

Det første spørgsmål, de fleste mennesker stiller sig, når det kommer til at lade en hund være alene hjemme, er: Hvor længe kan min hund holde sig uden at tisse? Ifølge eksperter har hunde generelt brug for at tisse mellem tre og fem gange om dagen. Men dette antal varierer afhængigt af hunden, dens race og størrelse. Desuden har hvalpe og ældre hunde behov for at tisse hyppigere.

Hvor lang tid kan du lade en hund være alene?

Så, hvor længe kan en hund holde sig, før den har brug for at tisse? Vi giver dig nogle retningslinjer om almindelige tidsgrænser for hunde i forskellige livsstadier. Dette vil hjælpe dig med at afgøre, hvor længe du kan lade en hund være alene:

Hvalpe: Én time for hver måned i alderen. Det betyder, at en hvalp på tre måneder kan være uden at tisse i cirka 3 timer.

Voksne hunde: Fra et års alderen kan hunde være op til 8 timer uden at skulle tømme deres blære, men idealt set bør ikke mere end 6 timer overskrides.

Ældre hunde: Fra otte års alderen vil hyppigheden af, hvor ofte hunde tisser, afhænge specielt af deres størrelse og helbredstilstand. Men de vil generelt have brug for at tømme blæren mellem hver 2 og 6 timer.

Selvfølgelig er de nævnte tider blot skøn og varierer afhængigt af hundens størrelse, sundhedstilstand og vaner. Tag dem ikke bogstaveligt og brug dem kun som en vejledning. Med tiden vil du lære din hund at kende og vide, hvor ofte den har brug for at tisse.

Det er vigtigt at understrege, at dette ikke betyder, at hunden skal “holde sig”. Ligesom hos mennesker kan det at holde sig provokere en høj risiko for urinvejsinfektioner, galdesten eller krystaller i nyrerne.

Vores anbefaling? For sikkerhed og komfort for din hund, forsøg at give den mulighed for at tisse hvert 4-6 time.

Balance mellem hund og arbejde

Den evige kamp for familiebalance får også betydning for hundeejere. De er jo en ekstra familiemedlem. Så en af nøglerne til at lade en hund være alene hjemme under arbejdstiden er netop at vide, hvordan man balancerer arbejds- og familieliv for at imødekomme ens pelsede venners behov.

Vi har løsningen! Gennemsnitlige arbejdsdage varer mellem otte og ti timer. Så hvis det er umuligt for dig at komme hjem i frokostpausen for at gå tur med din hund, kan du få hjælp fra en hundelufter fra Gudog. I dette tilfælde anbefaler vi regelmæssige gåture. Find hundeluftere i dit område, kontakt dem via deres profil og lav din første reservation. Du vil ikke fortryde det! Og vi ved, at der er nogen (vov, vov!), der vil takke dig hele livet.

Motion er vigtigt

Vi skal ikke kun tage hensyn til de fysiologiske behov, når vi overvejer at lade en hund være alene. Der er mere at tænke på. Din hund har brug for fysisk aktivitet i løbet af dagen. Uanset din hunds energiniveau og fysiske tilstand vil motion hjælpe den med at:

  • Fordøje måltiderne
  • Stimulere dens sind
  • Forbrænde kalorier og opretholde sundhed
  • Undgå kedsomhed (og destruktiv adfærd forårsaget af kedsomhed)

Hvor lang tid kan du lade en hund være alene?

Træningsbehovene varierer afhængigt af din hunds alder, race og sundhedstilstand. Men uanset dette har alle hunde brug for at strække deres ben mindst et par gange om dagen.

Generelt har sunde hunde brug for cirka 60 minutter moderat aktivitet hver dag, men det behøver ikke at være kontinuerligt. Vi anbefaler, inden du lader en hund være alene hjemme, at gå tur eller aktivt lege med den i 20-30 minutter. Få den til at blive træt, så dens tid alene hjemme bliver mere afslappende og forfriskende.

Og selvfølgelig, glem ikke at bruge kvalitetstid sammen, når du kommer hjem! Det er det bedste tidspunkt på dagen for ham (og sandsynligvis også for dig).

Hvis din hund udviser angst eller destruktiv adfærd efter at have været alene, kan den have brug for mere intens og hyppig motion. Du kan drøfte dette med din dyrlæge for at få nogle råd.

Mental aktivitet betyder også noget

Uanset hvor længe en hund kan holde sig fra at tisse eller hvor meget motion den har brug for dagligt, er mental aktivitet vigtig for at din bedste ven forbliver sund, glad og opfører sig ordentligt.

Hvalpe og unge hunde har brug for mere mental stimulation end voksne, men alle har brug for at stimulere deres sind i løbet af dagen. Uden dette kan de kede sig og endda udvikle destruktiv adfærd, når de er alene. Det sidste afspejler ikke nødvendigvis adfærdsproblemer, men snarere et tegn på, at hunden har brug for mere stimulering for ikke at kede sig og dermed undgå at udvikle disse vaner.

Uanset om det er en træningssession, en tur i parken, et puslespil eller en runde sjove indendørs lege, hjælper stimulerende aktiviteter din hund med at forblive sund og kompenserer for den tid, den tilbringer alene.

Hvor lang tid kan du lade en hund være alene?

Ideer til at holde din hund beskæftiget:

  • KONG-legetøj er en klassiker: fyld dem med godbidder, som du normalt giver din hund. Det bliver en udfordring!
  • Nina Ottoson’s puslespilslegetøj er fantastisk til at skærpe vores hundes intelligens.
  • Sikre tyggelegetøj er uundværlige, såsom Nylabone eller naturlige hjortegevir.
  • Skab en sikker og behagelig zone for din hund med dens seng, legetøj og endda en skjorte, der lugter af dig, hvis din hund er tilbøjelig til adskillelsesangst.

Brug Gudog for at undgå at skulle efterlade din hund alene

Alle hunde er forskellige. Nogle kan holde sig alene længere end andre. Men de har alle brug for at tage sig af deres behov, få motion og tilstrækkelig mental stimulering. Derfor, hvis din tidsplan indebærer, at din hund tilbringer det meste af tiden alene derhjemme, bør du overveje at få hjælp fra en pålidelig hundepasser.

En hundelufter eller hundepasser kan give din hund den aktivitet, den har brug for i løbet af dagen, samtidig med at hjælpe dig med at føle dig bedre tilpas ved at skulle skilles fra din bedste ven. Og selvfølgelig gøre din hjemkomst til en meget mere behagelig oplevelse for jer begge!

Tøv ikke med at kontakte os, hvis du har brug for hjælp til at finde den bedste pasning til din hund. 🙂


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *