Hvordan slipper man af med hundelugt

Det er sikkert sket for dig. Du træder ind i dit hjem og bemærke det, vi almindeligvis kalder: lugten af en hund. Hvis du har en hund, giver det mening. Dit hus lugter af en hund, fordi der er en hund. Og hvordan lugter hunde? Surprise: som en hund!

Selvom det er helt normalt, at din hund udsender en lugt (ligesom alle!), er vi opmærksomme på, at det kan være generende for nogle mennesker. Derfor giver vi dig i dette indlæg nogle hurtige tips til at undgå den hundelugt, som din pelsede ven udsender, hvis den er for stærk.

 

Hvorfor lugter hunde?

Hvordan slipper man af med hundelugtHunde lugter, fordi de udskiller kropssekretioner gennem deres hud, præcis som vi mennesker gør. Så hunde lugter af nøjagtig samme grund som vi mennesker lugter. Kan du forestille dig din hund sige, “Ugh, denne menneskelugt er for meget som et menneske”?

Husk på, at det, vi kalder hundelugt, hjælper dem med at kommunikere med andre hunde og dyr. Derfor er det så vigtigt, selvom du prøver at mildne denne lugt, aldrig at gøre det med tanken om at eliminere den fuldstændigt. Spoiler: det vil være umuligt, men hvis det var muligt, ville du gøre din hund en bjørnetjeneste.

Hundens lugtesans er meget mere udviklet end vores. Hunde har 220 millioner lugtreceptorer, mens vi kun har 5 millioner. Af denne grund er lugt deres kommunikationsmekanisme, og lugte er en del af deres hundenatur. Husk det!

Hvorfor har hunde lugte?

Lugtene, der udsendes af en hund, er mere udbredt fra anus, øreområdet og potepuderne. Disse tre områder koncentrerer det højeste antal kirtler, der er ansvarlige for at udskille stoffer:

Men hvad er de virkelige årsager til hundelugt?

 1. Dårlig personlig hygiejne: Hunde skal plejes regelmæssigt. Ikke kun er badning vigtig, men børstning er afgørende for at fjerne dødt hår og snavs.
 2. Hudsygdomme: Nogle gange kan hunde udvikle bakterier og svampe på huden, hvilket fører til hudsygdomme eller patologier. Dette er især sandt, hvis hunde bruger tid med fugtig pels. Derfor er det vigtigt at tørre din hund grundigt efter et bad eller en tur i regnen.
 3. Dårlig tandhygiejne: Din hund kan have orale problemer, der kan behandles med specifik tandbørstning for hunde. Der er også godbidder, der renser tandsten fra tænderne eller hjortegevir. Konsulter din dyrlæge.
 4. Anal kirtler: Disse er poser med væske placeret i hundens anus og tømmes normalt ved afføring. Disse kirtler kan blive tilstoppede og være årsagen til en ubehagelig lugt. Hvis det er årsagen, vil du bemærke det!
 5. Øresygdomme: Når en hund lider af ørebetændelse, kan den udvikle en meget ubehagelig lugt på grund af infektion og overdreven ørevoksudskillelse. Din dyrlæge vil guide dig om behandlingen at følge i dette tilfælde.
 6. Medicin eller antibiotika: Medicinske behandlinger kan også ændre lugten af din hunds sekretioner.

Hvordan slipper man af med hundelugten derhjemme

Hvordan slipper man af med hundelugt

Her er nogle tricks og hjemmemidler til at bekæmpe hundelugten. Selvom vi nævnte i begyndelsen af dette indlæg: dit hus lugter af en hund, fordi du har en hund! Der er ingen mere behagelig (dårlig) lugt.

 1. Giv din hund bade

  Selvom bade ikke bør gøres for hyppigt, fordi lugtene og olierne, de frigiver, beskytter deres hud, er det tilrådeligt at bade dem periodisk. Det anbefales at gøre det cirka hver anden måned. Men hvis din hund bliver meget beskidt, er det bedst at give dem et bad for at fjerne snavset, hvilket du endda kan gøre med bare vand. Hyppigheden af bade afhænger også af længden af hundens pels, da langhårede hunde kræver mere pleje og hygiejne end korthårede.
  Du kan bade din hund derhjemme eller bruge eksklusive hundevaskstationer på visse tankstationer eller hundeplejesaloner.

 2. Brug bagepulver

  For at fjerne hundelugten fra tæpper, stole og sofaer skal du bare tage en børste og gnide med lidt bagepulver. Dette hjemmelavede middel er meget nyttigt, da bagepulver absorberer dårlige lugte.

 3. Brug ikke blegemiddel

  Blegemiddel har en meget stærk lugt, der kan få hunden til at ønske at urinere på det, og det er også meget irriterende for lugtesansen. Det er bedre at bruge en blegemiddelfri gulvrens, når du rengør derhjemme.

 4. Lav din egen luftfrisker

  Det er nemt, kan gøres med materialer, vi alle har derhjemme, og kræver ikke meget tid. Brug groft salt og en naturlig cologne, du kan lide. Tag et glas, tilsæt det grove salt, og du kan blande det med madfarve for at give luftfriskeren en farvetouch. Blød til sidst det grove salt i cologne. Du kan også bruge citron.

 5. Vask deres seng

  Sengen er et af stederne i huset, der lugter mest af dem. Hvis din hunds seng ikke passer i vaskemaskinen, og for at undgå skader på den, er det bedre at tage den med til et vaskeri. Vask den hyppigt for at holde lugte og potentielle bakterier væk.

 6. Parfumer din hund

  Pas på! Sørg for, at de er 100% respektfulde over for din hunds hud og pels. Vi anbefaler dem, der er formuleret med naturlige forbindelser. I dag er der masser af dufte til hunde, som, selvom de ikke erstatter et godt bad, er tilrådelige til visse lejligheder. Du kan finde dem med søde, frugtagtige dufte… De vil få dig til at få lyst til at spise din hund!

 7. Lugten af en våd hund

  Som vi nævnte i begyndelsen, er fugt ofte ansvarlig for den kraftige lugt, der udsender din hunds pels. Derfor er det vigtigt at bruge tid på at tørre din hund grundigt, når de er våde.
  Hvis du forventer, at det ikke vil regne i et stykke tid, er et godt bad med deres sædvanlige shampoo det bedste valg. For at fjerne den kraftige lugt kan du bruge en sjat æblecidereddike sammen med shampooen. Æblecidereddike, ud over at fjerne lugten, fungerer som myggeskræmme, sammen med loppehalsbåndet, og tilføjer også glans til pelsen.

Fortæl os om din oplevelse, hvis du prøver nogen af vores tricks og midler til at slippe af med hundelugten.

Ved du, hvem der elsker lugten af en hund? Vores hundepassere. Så hvis du leder efter en hundepasser til din hund, finder du dem hos Gudog. Tøv ikke med at kontakte os 🙂


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *