En nyere engelsk undersøgelse fra Agrias dyreforsikring har fundet nogle ret interessante sandheder i britiske hundeejeres liv. Selvom undersøgelsen er engelsk, kan det jo være, der er nogle pointer, der går igen her hos de danske hundeejere? Læs med og bedøm selv.

Vi elsker vores hunde

Det er i sig selv ikke overraskende, at hundeejere elsker hunde – hundene er trods alt “menneskets bedste ven”. Men det er interessant, hvor hurtigt vi mennesker kan mærke, at vi elsker vores hunde. Undersøgelsen viser nemlig, at mere end halvdelen af adspurgte hundeejere faldt for deres hunde, første gang de mødte dem – faktisk indenfor de første 30 minutter! Og i 40% af tilfældene var det faktisk kærlighed ved allerførste blik. Samtidigt viser undersøgelsen, at kun 16% af dem har prøvet at opleve kærlighed ved første blik til et menneske.

Cirka en femtedel af hundeejere begyndte også allerede at danne bånd med deres hunde med det samme – faktisk indenfor de første fem minutter, og næsten 40% af ejerne sætter deres hunds behov foran deres egne. Langt over halvdelen af deltagerne i undersøgelsen fortalte, at de ser deres hund som deres bedste ven, eller at de ligefrem foretrækker hunde frem for mennesker.

Vores hunde elsker også os

Det er slået fast, at vi er tossede med vores hunde, men hvordan kan det være, at vi så hurtigt og så sikkert elsker dem? Agrias egen adfærdsekspert forklarer, at det hele har noget at gøre med den betingelsesløse kærlighed, som hundene giver os mennesker. Hundene giver os noget, som de fleste mennesker er tilbageholdende med at uddele – nemlig ren kærlighed efter meget kort tid. Hundenes meget direkte måde at vise deres hengivenhed til os på, gør at de hurtigt bliver en afholdt del af vores liv. Man er aldrig i tvivl om, at ens hund holder af én, og derfor giver man selv den kærlighed direkte tilbage til hunden.

Selvom stort set alle hunde vil elske deres ejere, ligegyldigt hvem de er, gør det det ikke mindre vigtigt at vælge den helt rigtige hund til sit hjem. Alle hunderacer er forskellige, og de har forskellige behov i deres hverdag. Derfor mener adfærdseksperten fra Agria også, at man bør spørge sig selv “vil den her hund have lyst til at bo hos mig?”, i stedet for “kunne jeg godt tænke mig den her hund?”, sådan så både hund og ejer kan leve på en måde, der passer til dem begge.

Hvordan var dit første møde med din hund? Faldt I pladask for hinanden ved første øjekast eller gik der måske et par dage? Fortæl os gerne jeres historie i kommentarfeltet!

Står du og skal til at byde en ny hund ind i dit hjem? Og har du helt styr på hvilken slags hund, det skal være? Du kan få hjælp og inspiration til, hvilken hunderace der passer til dig ved at læse Dogleys hunderaceunivers og vores store guide til valg af hund.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *