Du læste rigtigt, ja: omega 3 til hunde. Du kender sikkert allerede de fordele, som omega 3 har for det menneskelige immunsystem. Men vidste du, at det også kan hjælpe din hunds sundhed?

Faktisk er vores firbenede venner ikke så forskellige fra os. Derfor har omega 3 til hunde praktisk talt de samme fordele i deres krop, som i vores.

Hvad er omega 3 til hunde?

Omega 3 er en type flerumættet fedtsyre (det vi kender som “godt fedt”), der betragtes som en vigtig fedtsyre. Den er vigtig, fordi vi har brug for den, men hverken vores eller vores hundes kroppe kan producere fedtsyren af sig selv. Derfor bliver vi nødt til at finde den i vores mad. Vi finder omega 3 i fødevarer som fx fisk (især laks, ørred, sardiner), nødder og i nogle olier og frø.

Det er derfor en god idé at sikre sig, at det foder, man tilbyder sin hund, indeholder omega 3, som gør det muligt for den at opretholde tilstrækkelige niveauer af flerumættede fedtsyrer i sin krop. Det er der nemlig rigtig meget hundefoder, der gør! Men det kan også ske, at den ikke får nok af de vigtige fedtsyrer gennem sin mad. Derfor, for at garantere optimale niveauer, kan det være en god idé at supplere hundens kost med omega 3 til hunde. Selvfølgelig skal du altid tale med din hunds dyrlæge, før du tager en beslutning om kosttilskud.

Hvilke fordele har omega 3 for vores hunde?

Som vi nævnte tidligere, har omega 3 de samme fordele for vores hunde, som de har for os mennesker. Men hvad er de fordele helt konkret?

  • Omega 3 er et godt naturligt antiinflammatorisk middel til din hund. Det vil kunne hjælpe den med at bekæmpe sygdomme og inflammatoriske processer, der kan angribe kroppen.
  • Det reducerer triglycerider, der er en anden type fedt (i dette tilfælde det, man betegner som “dårligt fedt”) i blodet, og det hjælper derfor med at holde kolesterol i skak.
  • Reducerer risikoen for at udvikle hjerteproblemer.
  • Hjælper med at opretholde et godt blodtryk.
  • Derudover tyder forskning på, at et godt niveau af omega 3 i blodet hjælper de celler, der bekæmper kræft, depression og inflammatoriske sygdomme.

Er det nødvendigt at supplere min hunds kost med omega 3?

omega 3 til hunde

Foto: James Lacy

Det behøver ikke at være nødvendigt at supplere din hunds kost. Som vi nævnte tidligere, er der mange fødevarer, hvorfra man helt naturligt får omega 3 og dermed også de vigtige fedtsyrer. Men der kan opstå situationer eller perioder af din hunds liv, hvor et omega 3 tilskud kan være en god idé. Dem kan du læse mere om her:

  • Ved fældning eller i tilfælde af hudproblemer, såsom dermatitis. Omega 3 vil kunne hjælpe din hund med at få en sund og stærk pels.
  • I tilfælde af fødevareallergi eller anden allergi. Omega 3 til hunde vil kunne hjælpe med at lindre de typiske symptomer på mange former for allergi, såsom kløe.
  • Drægtige og ammende tæver skal bruge ekstra meget energi, og her kan et omega 3-tilskud også hjælpe.
  • Hos hvalpe vil omega 3 være et godt supplement for at hjælpe til korrekt udvikling af hjernefunktioner i de første levemåneder.
  • Hos ældre hunde vil omega 3-kosttilskud hjælpe med at opretholde et godt helbred.

Vær opmærksom på, at din hunds foder allerede kan indeholde omega 3, så den slet ikke behøver et tilskud. Du bør altid tale med en dyrlæge, inden du giver din hund et kosttilskud!

Sådan administreres omega 3 til hunde

Som med ethvert andet kosttilskud skal man give omega 3 over en længere periode for at kunne få gavn af fordelene. Husk, at et kosttilskud ikke er et smertestillende middel eller et antibiotikum, hvis virkning er næsten øjeblikkelig.

At tilføje omega 3 til din bedste vens kost bør anses mere som en vane end en midlertidig løsning. Du vil bemærke forandringerne i løbet af et par uger: Du vil se, hvordan dens pels og huds tilstand forbedres, og hvordan din hund er smidigere og mere energisk.

Omega 3 sælges i kapsler, der er meget nemme at sluge og fordøje. Du kan tilbyde din hund den anbefalede dosis hver dag ved at gemme den i hundens madskål eller i en godbid, hvis dette er mere velsmagende. Du kan også få det som dråber, der kan komme direkte i hundens mad.

Følg altid den anbefalede dosis i producentens indlægsseddel eller den, som din dyrlæge anbefaler.

Hvor kan man købe omega 3 til hunde?

omega 3 til hunde

Foto: Elsa Olofsson

Du vil kunne købe omega 3-tilskud hos din dyrehandel, foderhandel eller hos dyrlægen.

Uanset hvor du køber din hunds kosttilskud, anbefaler vi altid, at du konsulterer din dyrlæge, inden du supplerer din bedste vens diæt. De vil vide, hvordan de kan rådgive dig om kosttilskud og den ideelle dosis, som din hund har brug for.

Kendte du allerede fordelene ved omega 3 til hunde? Supplerer du din hunds kost med det eller måske med et andet kosttilskud? Fortæl os om det i kommentarerne!

 

Kategorier: Sundhed

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *