Mollys hvalpe er nu blevet 5 uger. Det har været en hektisk, men rigtig sjov tid med hvalpe. De første par uger var nemme, for Molly klarede nærmest det hele selv. Hun gav dem mad og gjorde rent efter dem. Allerede da de var tre uger, vejede de over 2 kilo og havde næsten firedoblet deres fødselsvægt. Det var også efter de første tre uger, at hvalpene for alvor begyndte at udforske verden.

Selve fødslen og de første uger klarede Molly helt selv. Rent instinktivt vidste hun præcis, hvad hun skulle gøre. Det er meget fascinerende at opleve ens egen hund som mor for første gang, og man kan ikke undgå at blive både imponeret og stolt.

Hvalpene er to hanner og to hunner. Den ene af hunnerne er lys efter sin Golden Retriever-far, mens de tre andre mest ligner Molly. Vi har indrettet en lille løbegård i stuen, hvor vi har lagt linoleum i bunden og sat et lille hegn op omkring. Rigtigt stueopdræt. Det fungerer meget fint, selvom hvalpene i starten smuttede igennem trådnettet. Den store fødekassen var god i starten, men allerede efter 3 uger ville hvalpene hellere være på gulvet og kunne løbe omkring.

Vi begyndte også hurtigt at lukke dem ud i haven. I starten, da de var godt 3 uger, var det kun få minutter af gangen, men efterhånden vil de gerne være ude længere tid. Det er godt tidligt at vende dem til at tisse og lave afføring ude, men hvis man er uopmærksom, er det uundgåeligt, at de tisser i deres løbegård indefor. De sidste par uger har det været en stor fornøjelse at følge hvalpene, når de leger med hinanden. De tumler rundt på græsplænen og slås skiftevis med hinanden. Molly er begyndt at deltage i legen og har tydeligvis begyndt deres opdragelse. Det ser lidt voldsomt ud, når hun lærer de små, hvordan man overgiver sig til en stor hund.

Hvalpene er fra starten vænnet til en masse liv omkring sig med alle mulige lyde. Støvsugning, musik, balloner, der sprænger, og massevis af gæster har de allerede været udsat for. De elsker mennesker og bliver meget begejstrede, når vejens børn kommer forbi og besøger dem. Deres første lange køretur i bil har de også klaret flot. For deres kommende ejere bliver det godt at vide, at vi har startet prægningen tidligt og givet dem alle mulige forskellige oplevelser.

Da de var 4 uger, begyndte vi at annoncere efter ejere til hvalpene. Efterspørgslen efter blandingshvalpe som vores er tilsyneladende meget stor. Der gik ikke mere end 24 timer, så havde vi en lang liste, vi kunne vælge fra. Hvalpene er allerede efter 4 uger begyndt at vise personlighed, så man ikke er på bar bund, når man forsøger at finde det rette match mellem køber og hvalp. Vi er rigtig glade for alle fire købere, og vi er sikre på, at “vores børn” får et dejligt liv og en masse kærlighed hos deres nye familier.

Tiden går hurtigt, og snart er der kun to uger til at hvalpene skal hjemmefra. Det bliver hårdt at tage afsked ikke mindst for vores børn, som har knyttet sig tæt til hvalpene. Men det bliver også rart, for det er da et stort arbejde med hvalpe i huset. Men mest af alt har det været en meget positiv oplevelse, som vi helt sikkert gerne gentager en gang i fremtiden.
________________________________

Dogley er en fællesskab for hundeelskere, hvor du som hundeejer kan finde private hundepassere i dit nærområde. Vi gør det trygt og nemt at booke en godkendt hundepasser. Klik nedenfor for at finde din perfekte hundpasser.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *