Det er en stor begivenhed at byde en ny hund velkommen. Forventningerne er høje hos både små og store i familien. Allerede længe før vi får den lille hundehvalp, begynder diskussionerne om, hvad den skal hedde. Alle har en mening om navnet, men vi danskere er dog mere enige, end man skulle tro, for det er de samme populære hundenavne, vi vælger.

Vi fik hund for 5 år siden. En skøn lille hundehvalp med en tyk ulden pels. Allerede inden vi hentede vores lille tæve, som er en blanding mellem Retriever og Hovawart, begyndte den store navneleg. Hvad skal hunden hedde?

Med 4 børn er det klart, det bliver et familieanliggende, når det rigtige navn skal findes. Fra familiens 3-årige kom forslag fra aktuelle eventyr som Fiona, mens den 9 årige mere bevægede sig i Harry Potter-universet. Vi har vidt omkring, inden farmand skar igennem og valgte det gode hundenavn “Molly”.

Det skulle dog vise sig, at valget ikke var særligt originalt. Hurtigt viste det sig nemlig, at hver anden hund i vores område hedder Molly. Når man er ny hundeejer, ved man ikke den slags. Det ser ikke ud til at genere vores “Molly”, men ofte er det en forvirrende oplevelse, når der i den nærliggende hundeskov bliver kaldt på “Molly” fra alle retninger.

Hunde får menneskenavne

Tendensen i dag er, at rigtig mange vælger menneskenavne til deres hunde. I Danmark fører flere forsikringsselskaber statistik over de mest populære hundenavne. Oftest bliver menneskets bedste ven kaldt navne som Molly, Bella og Mille, hvis det er en tæve og Buster, Max og Charlie, hvis det er en hanhund. Lige under disse kommer Luna og Balder.

Det tyder på, at hundens race spiller ind på valget af navn. Topdanmark oplyser, at især Molly og Bella er populære navne, for labradorer og golden retrievere, schæferhunde oftest hedder King, Kato og Rex.

Hundens højde og drøjde spiller måske også ind, når hundene får et navn. Blandt små hunde er Gizmo ret udbredt, mens Zenta og Samson besættes af store hunde.

Tidligere var navne som King og Fido almindelige, men dem hører man næsten ikke længere. Den udbredte brug af menneskenavne til hunde hænger formentlig sammen med hundens høje status i familien. Hundene er for alvor flyttet ind i vores stuer og hjerter, og derfor er et oplagt at give dem menneskenavne som Charlie, Anton og Mille.

De fem mest populære hundenavne til hanhunde:

  • Charlie
  • Max
  • Balder
  • Buster
  • Anton

De fem mest populære hundenavne til hunhunde:

  • Molly
  • Bella
  • Mille
  • Freja
  • Coco

________________________________

Dogley er en fællesskab for hundeelskere, hvor du som hundeejer kan finde private hundepassere i dit nærområde. Vi gør det trygt og nemt at booke en godkendt hundepasser. Klik nedenfor for at finde din perfekte hundpasser.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *