Hunden findes i et utal af former, størrelser, farver og med mange forskellige karaktertræk. Der findes nemlig over 350 officielle hunderacer i verden. Derfor kan det være svært at vælge, præcis hvilken race ens nye familiemedlem skal være. På trods af de mange valgmuligheder er der dog nogle hunderacer, som kan ses i det danske landskab langt oftere end andre. 

Vi har undersøgt, hvad de mest populære hunderacer er blandt Dogleys fantastiske medlemmer, og har lavet en top 20. Her nedenfor kan du få et indblik i, hvad der rører sig i den danske hundeverden anno 2022. 

Top 20 mest populære hunderacer 2022
Nr. Race
1 Labrador Retriever
2 Bichon Havanais (+1)
3 Golden Retriever (-1)
4 Coton de Tulear
5 Cocker Spaniel (+2)
6 Fransk Bulldog (-1)
7 Dansk/svensk Gårdhund (-1)
8 Shih Tzu
9 Cavalier King Charles Spaniel
10 Jack Russell Terrier
11 Puddel (NY)
12 Malteser
13 Chihuahua (+4)
14 Gravhund (+4)
15 Schæfer (+5)
16 Staffordshire Bull Terrier (-1)
17 Border Collie (NY)
18 Cairn Terrier (-5)
19 Yorkshire Terrier (-3)
20 Mops (-6)


Hvad kan vi lære af listen?

I år har hunderacen bichon havanais taget et ryk opad, og har overgået den populære golden retriever. Det bliver spændende at se til næste år, om racen kan true den evige nr. 1 – labrador retrieveren.

Ellers har der været en del forandringer i bunden af listen, hvor flere hunderacer enten er steget flere pladser op, eller er faldet ned på en langt lavere plads. Puddel-racen, en race med mange forskellige størrelser, er kommer ind på et flot 11. plads, på trods af at den ikke var på listen sidste år. Border Collien er også ny i år. 

Listen her viser kun racehunde, men blandingshunde er en kæmpestor del af den danske hundestatistik. De findes i tusindvis af former og farver, og to er sjældent ens, selvom de kommer fra samme familie. Dem må man derfor ikke glemme.

Du kan se hvordan listen så ud sidste år her. Du kan også gå endnu længere tilbage i tiden, og se hvordan top 20 så ud i 2019

Er din hunds race på listen? Fortæl os om det i kommentarerne!


4 Kommentarer

Carina Vedelsted · 7 marts, 2022 kl. 18:41

Jeps 😀 Dansk/svensk Gårdhund er nr 7 på listen. De er dog gået en plads ned. Jeg er ejer af en dejlig Dansk/svensk Gårdhund tæve på 7 år, som hedder Tulle 😀

Carina Vedelsted · 7 marts, 2022 kl. 18:43

Hov glemte noget. Kunne man ikke få listen over de 350 officielle hunderacer i verden? Jeg har nemlig mange gange prøvet at søge uden held på Google på, hvor mange hunderacer, der findes i verden og hvilke.

Filippa Johannesen · 1 juni, 2022 kl. 10:32

Hvad med en Samojede, den er altså mega nuttet!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *