Alle hundeejere ønsker, at hunden skal kunne gå pænt i snor uden at trække. Men hvordan lærer den det? Få 5 konkrete tips til hvordan du træner din hund til at gå i snor uden at trække.

Det grundlæggende i hundens opdragelse er, at hunden lærer at adlyde dig. Og den mest nærliggende opgave for en start på dette projekt er at lære hunden at gå pænt i snor uden at trække eller bide i snoren.

Vi hundeejere skal alle lufte vore hunde et par gange om dagen, og vi ser ofte hunde af alle racer fra cocker spaniels til pomeranians, der går og slås med deres herre om snoren, turens retning og tempoet. Og vi ser, at hundens ejer er træt af denne daglige rutine, der er ved at være en plage mere end en dejlig oplevelse (god vane).

Grunden til dette problem er jo ikke hundens dårlige karakter, eller at ejeren er ligeglad, men en manglende viden om, hvordan man skal gribe situationen an for at få et harmonisk forhold mellem hund og menneske. Lærer hunden at adlyde, dvs. gå pænt under turen (= acceptere sin herre), får både hund og ejer langt større glæde af forholdet.

Vi har fundet 5 enkle råd, som du kan bruge, når du træner din hund i at gå pænt i snor

 1. Afled din hund
  Hunden trækker i snoren, vil løbe, snoren strammer til, hunden bider måske i snoren. Prøv at distrahere den, brug din lyse og glade stemme, når du kalder den til dig og giv den en godbid, når den ophører med at trække og kommer imod dig, sætter sig og ser dig i øjnene. Efter en lille pause med ros og klap fortsætter I turen og gentager øvelsen. Efterhånden lærer din hund, at det er en god oplevelse at gå pænt ved din side, og at der vanker godbidder, når den glæder dig ved at gøre, som du ønsker.
   
 2. Bak – og få hunden til at følge efter dig
  Nu kan du lave lidt flere lege med din hund, der skal lære at følge dig. Prøv at få hunden til at følge dig, når du bakker et par skridt væk i en anden retning. Brug din lyse, glade stemme, ros din hund og giv den en godbid, når den følger efter dig. Gentag øvelsen nogle gange, hvor du bakker et par skridt i forskellige retninger og får hunden til at følge med. Husk at give masser af ros og godbidder, når den lystrer. Husk at der skal mange gentagelser til, før hunden genkender mønstret.
   
 3. Træn regelmæssigt og giv mange belønninger
  Det hjælper ikke kun at træne af og til. Du bør træne din hund på alle jeres gåture, og du skal huske at belønne den hver gang, den går pænt og er opmærksom på dig og dine bevægelser. Generelt er det en god idé at belønne al god gå-opførsel/adfærd. Efterhånden kan du begynde at udfase belønninger, så godbidderne bliver mere sjældne, men stadig belønne med masser af ros.
 4. Anskaf det rigtige udstyr
  Det er vigtigt at anskaffe sig det rigtige udstyr, når du skal lære din hund ikke at trække eller bide i snoren. En god løsning kan være en gåsele, der bliver spændt rundt om selve overkroppen på hunden, frem for omkring halsen. Den giver dig ekstra kontrol over hunden på gåturerne.
   
 5. Gør øvelserne til en leg for din hund
  Ved hele tiden at overraske den med, hvornår der sker noget nyt, kan du gøre øvelserne til en leg for din hund. Den vil opfatter og reagere positivt på det altsammen ved hjælp af din ros og godbidderne.

________________________________

Dogley er en fællesskab for hundeelskere, hvor du som hundeejer kan finde private hundepassere i dit nærområde. Vi gør det trygt og nemt at booke en godkendt hundepasser. Klik nedenfor for at finde din perfekte hundpasser.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *