Sidder din hund pænt med hovedet let på skrå og kigger sødt på dig, når du vil tage billeder af den? Nå ikke? Det er den ikke alene om. Alle hundeejere har prøvet at tage billeder af deres hund, der er endt i sløret forvirring, fordi hunden bestemt ikke gad sidde model.

Hunde kan være fantastisk fotogene. De skal måske bare have lidt hjælp. Læs med her og få gode tips til, hvordan du tager de bedste billeder af din hund.

Hvad er det for en dims?

Er din hund ikke vant til at få taget billeder, synes den nok, kameraet er mærkeligt. Den ved ikke, hvad det er, så den ser bare en firkant, der siger sære lyde. Det er måske en fordel at lade din hund komme tæt på kameraet, inden I starter. Lad den lære kameraet at kende fx ved at snuse og kigge. Begynd stille og roligt at tage billeder imens. Ikke af noget bestemt, men blot for at hunden lærer kameraets lyde.

Sluk blitzen og gå udenfor

Lad vær at bruge blitz. Det kan virke skræmmende for hunden, og så er det ikke sundt for dens øjne. Desuden giver det hunden et lidt tåget udseende og røde øjne. Hvis lyset er dårligt, kan du fx i stedet bruge en lampeskærm til at kaste lys.

Det bedste er at tage billeder af din hund udendørs eller tæt på et vindue. På den måde får du naturlig lys og en tryg hund. Det bedste er at vælge en simpel baggrund, der står i kontrast til din hunds pels. Så står din hund nemlig også tydeligere frem på billedet.

Se her!

Hold hundens opmærksomhed (fx med godbidder)! Du skal vente til, du vil have, at den har fokus på dig. Prøv måske at sætte en godbid fast på kameraet, hvis hunden skal kigge ind i kameraet. Eller brug en fløjte eller en lyd, der kan få hunden til at kigge på dig.

Ekstra tip: Husk at belønne din hund, når den gør, hvad du vil have!

Aktive hunde er glade hunde

Hvis du gerne vil have din hund til at se glad ud, kan I løbe en lille tur eller lege, inden I tager billeder. Så er din hund nærværende, glad og aktiv på billedet. Skal du tage et billede af hunden, mens den løber, skal du følge hunden med kameraet. Så får du nemlig et billede, hvor hunden står skarpt, mens baggrunden er sløret.

Lad vær at tvinge din hund ud af sin komfortzone. Overvej fx om den vil synes, det er lige så sjovt at få en hat på, som du vil synes. Man får aldrig gode billeder ud af at gøre sin hund utryg.

Hvor er din hund sødest?

Fokusér på din hunds søde detaljer. Har du et yndlingssted på din hund? Ørerne? Halen? Man kan tage nogle rigtig søde billeder med fokus på detaljer.

Kom ned i din hunds øjenhøjde. Eller måske lavere end det… Man kan nemlig også få sjove billeder ud af at lægge sig på maven eller tumle rundt! Leg med vinkler og få nogle anderledes billeder!

Tag højde for dit kamera

Nogle kameraer eller telefoner har funktioner, der er lavet særligt til at tage billeder af fx kæledyr. Har du tjekket, om dit har det? Det er altid godt at kende sit kameras styrker og begrænsninger, inden man går i gang med den helt store fotosession.

Dogley-hundepassere tager billeder af din hund, mens den bliver passet, og sender dem til dig, så du kan se, at den har det godt. Du kan booke din hunds næste hundepasser på dogley.com!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *