Er din hund god til at hente avisen, spiser den umådeligt hurtigt eller er den bare utrolig doven? Måske mener du, at netop din hund er verdens mest nuttede? Vi er ikke i tvivl om, at din hund er imponerende, men den er ikke den eneste. Rundt om i verden og op igennem tiden har man fundet de mest opsigtvækkende hunde. Vi har taget et kig i Guinness Rekordbog for at finde de sjoveste og skøreste rekorder sat af hunde. Måske din hund skal prøve at slå en af rekorderne?

Verdens længste hundehale

Det er så dejligt at se en glad hund, som logrer med halen – men forestil dig, at din hund logrede med verdens længste hundehale! Det kender Keons ejere til. Keon er en irisk wolfhound og har en hale på 76,8 cm. Du har med garanti aldrig set så lang en hale på en hund før, for længden er nok til at slå rekorden som verdens længste hundehale.

Tunge på 18 cm

Vi fortsætter i samme spor og præsenterer endnu en længde-rekord. Mochi fra USA har fået æren af at være den hund i verden med den længste tunge. Hele 18,58 cm måler tungen, og som du kan se i videoen nedenfor, er det altså virkelig en lang tunge! Ifølge Mochis ejere stopper folk op, stirrer og griner, når de ser Mochi, fordi det ser så vildt ud.

Rigtig meget hundehår

Er du ejer af en langhåret hund, føles det nok som om, at du samler verdens største klump af hår, når der skal gøres rent eller hunden skal børstes. Men intet slår altså verdensrekorden for den tungeste klump af hundehår. 91 kg vejede den – og hundehår er ellers ikke særlig tungt. Gennemsnitsvægten for en voksen mand ligger på omkring 85 kg, så forestil jer lige, hvor meget hundehår der skal til! Rekorden blev sat i 2012 i Texas, USA.

Verdens ældste hund

Det er forskelligt hvor længe hunde normalt lever alt efter race. Det er de mindre hunderacer, som lever længst tid, og her forventes levealderen at være max 14 år i gennemsnit. Men der er dog nogle hunde, som virkelig har haft generne med sig. Den ældste registreret hund var en australsk cattledog som hed Bluey, og hun blev 29 år og 5 måneder. Rekorden har ligget fast i lang tid, da Bluey gik bort i 1939. Den ældste nulevende hund er miniature gravhunden Funny som er 21 år.

En meget høj hund

Meget passende er det en granddanois, som har titlen som verdens højeste hund. Hundens navn, Zeus, er også i sig selv storslået. Zeus var 1,118 meter høj og snuppede med dette mål titlen som verden højeste hund i 2011. På trods af sin gigantiske størrelse, var Zeus en meget rolig hund og han var bl.a. terapihund på et nærtliggende hospital. Zeus gik bort i 2014, men er stadig den højeste målte hund.

Hund til flere millioner

Det kan være dyrt at anskaffe sig en hund, som vi også har skrevet om tidligere her på bloggen. De fleste af os skal nok bruge tid på at sparre lidt op, eller i hvert fald have overblik over økonomien. Men at give 9,5 millioner kroner for en hund, hører heldigvis ekstremerne til. Netop dette beløb var hvad en kinesisk multimillionær betalte, da han købte verdens dyreste hund i 2011. Hunden er en rød tibetansk mastiff ved navn Big Splash. Han vejer 82 kg og lever på en diæt af kylling og oksekød.

En golden retriever som bare elsker tennisbolde

Du har måske en hund som elsker at løbe efter tennisbolden, når du kaster den. Men ingen kan slå Finleys kærlighed til tennisbolde. Han er så glad for dem, at han kan have seks af dem i munden, på samme tid! Og det er en rekord! Finley fik nemlig i 2020 rekorden for at være den hund i verden, der kunne holde flest tennisbolde i munden – det kræver altså virkelig også en stor mund. Finleys evne blev opdaget, da han i stedet for at bringe boldene tilbage, stod og ventede på at hans ejer ville kaste flere til ham. Efter seks kast, tog han alle tennisboldene i munden og gik tilbage og afleverede dem til sin ejer.

Hundeeksperter i at sjippe

Vidste du, at hunde kan sjippe? Det kan 14 japanske hunde i hvert fald på ekspertniveau. De har nemlig rekorden for flest hunde, som sjipper i samme sjippetorv samtidig. Hundene er del af et cirkus og 7 af hundene havde allerede den tidligere rekord, hvorimod de 7 andre er nye rekord-ejere. De 14 hunde hoppede sammen i sjippetorvet hele 16 gange og slog rekorden i 2013.

En hund med god balanceevne

Nogle af rekorderne i Guinness Rekordbog er yderst specifikke, og man kan undre sig over, hvordan nogen har fundet på dem. Dette gør sig i høj grad gældende for den næste rekord, vi vil præsentere. Rekorden beskrives som følgende; flest trin gået baglæns op ad en trappen af en hund, imens den balancerer et glas vand. Det er hunden Sweet Pea som har rekorden for denne avancerede kunst, og antallet af trin gået er 10.

Sweet Pea er dog ikke helt ukendt i Guinness Rekordbog. Han har også rekorden for at være den hund, der kan gå flest trin forlæns ned af en trappe samtidig med at han balancerer et glas vand, og antallet af trin er her også 10. Om det ikke skulle være nok, så har Sweet Pea også rekorden for hurtigst at gå 100 meter med en dåse balanceret på hoved – 2 minutter og 55 sekunder. Der er vidst ingen tvivl om, at Sweet Pea, som er en blanding mellem australian shepherd og border collie, har en helt speciel evne for at balancere ting på hoved. 

100 balloner springes på under et halvt minut

Whippeten Toby har en helt unik evne til at springe balloner. I 2017 formåede han at springe hele 100 balloner på kun 28,22 sekunder. 100 balloner er altså virkelig mange, som du kan se i videoen nedenfor, hvor Toby slår verdensrekorden. Den forrige rekord var på 36,53 sekunder.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *