Solcreme til hunde? Ja, det findes. Desuden er det meget anbefalelsesværdigt at anvende det. Især hos visse hunderacer eller dem, der af forskellige årsager er mere sårbare over for solen. For nylig talte vi om must-haves i din hunds rejsetaske. Så glem ikke solcremen til hunde, især om sommeren.

Solen er uden tvivl sommerens hovedperson. Men den kan også være vores værste fjende. En forkert og overdreven udsættelse for solens stråler kan forårsage hudsygdomme, ikke kun hos mennesker, men også hos hunde!

Er det nødvendigt at bruge solcreme til hunde?

Hvis det er første gang, du hører om solcreme til hunde, og du tænker, at du har gjort det forkert i alle disse år, ved ikke at smøre din hund ind i creme. Så husk på, at det aldrig er for sent.

Faktisk er det i de fleste racer ikke noget altafgørende, da hundens hud normalt er dækket af pels, hvilket betyder, at den ikke er direkte udsat for solen. Ikke desto mindre er det vigtigt at være opmærksom på visse områder for at passe på din hunds hud og undgå dermatologiske problemer, der kan opstå på grund af overdreven udsættelse for solen uden beskyttelse.

Uanset hvad, er den bedste beskyttelse mod skadelige solstråler at være ansvarlig overfor eksponering af solen. Det vil sige, at man ikke bør gå ud i timer på dagen hvor solen er stærkest, undgå områder uden skygge osv.

Hvilke hunde har brug for solcreme?

Solcreme til hunde: hvad skal du vælge, og hvordan påføres det?

Foto af Tom Hills

Faktisk bør vi give solcreme på de områder af kroppen, der ikke er dækket af pels. Dog er der hunde, der er mere sårbare over for solen og derfor har brug for en god solcreme, der fungerer som en barriere mellem deres hud og de skadelige solstråler.

Disse hunde er:

  • Bestemte racer med mindre pels som Dalmatiner, Boxer, Pitbull, Bull Terrier og Whippet.
  • Albino hunde. Det drejer sig om hunde, der på grund af en genetisk ændring har mindre pigment, der giver farve til hud, øjne og pels, på grund af mangel på melanin. Der er ikke egentlige racer af albino hunde, men nogle har en større tendens til at være det, som, udover dem vi nævnte tidligere, inkluderer Husky, Shih Tzu og Labrador.
  • Hunde med lyse eller lyserøde hudfarver og kort, lyshåret pels. Disse karakteristika hos hunde gør deres hud mere udsat over for solens stråler.
  • Hunde med kortklippet pels, der lider af hårtab, allergier eller som har et område barberet på grund af en operation, for eksempel. Bemærk: Det anbefales ikke at klippe hunde helt korthårede (selvom du måske tænker, det vil holde dem køligere om sommeren!), da deres pels har en vigtig funktion, herunder at beskytte deres hud.

Hvilken solcreme skal jeg bruge til hunde?

Solcreme til hunde: hvad skal du vælge, og hvordan påføres det?

Foto af Alex Rybin

  • På markedet vil du finde flere forskellige muligheder for specifik solcreme til hunde. Vi anbefaler, at du vælger en, der har mindst faktor 30 beskyttelse, hvilket vi kender som SPF (sun protection factor på engelsk), men hvis det er højere, er det endnu bedre.
  • Vælg en, der er vandafvisende, især hvis din hund er en af dem, der nyder at køle af i havet, floden eller i poolen.
  • Hvis du ikke ønsker at købe en specifik solcreme til hunde, anbefaler vi, at du vælger dem, der sælges til babyer. Da de ikke indeholder kemiske stoffer.
  • Sørg for, at det ikke indeholder skadelige stoffer for hunde, som f.eks. zinkoxid. Det bedste er at lade dig guide af din dyrlæge.

Solcreme til hunde: hvor og hvordan man påfører det

Solcreme til hunde: hvor og hvordan man påfører det.

Du skal påføre det på de områder uden pels. Du skal især fokusere på snuden, området omkring munden, ørerne, maven og lysken.

For at påføre det, skal du have tålmodighed! Din hund vil måske ikke være begejstret for ideen om at blive smurt ind i creme. Men husk, det er for dens eget bedste.

Den specifikke solcreme til hunde kan påføres ved at massere den ind. Lad den absorbere, så der er et tyndt, men fast lag af solcreme på dens hud.

Hvis din solcreme ikke er specifik til hunde, skal du sørge for at fordele og sprede cremen godt, så den absorberes hurtigt. På den måde vil din hund ikke kunne slikke den af.

Hvis du denne sommer vil efterlade din hund hos en af vores hundepassere, så glem ikke at pakke solcremen i dens taske og give instruktioner til hundepasseren om, hvordan det skal påføres.

Lad os alle nyde solen, på en sikker måde!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *