I takt med at Danmark åbner op, og vi rykker kontorerne ud af hjemmet igen, skal hundene vænne sig til en mere stille og mennesketom hverdag. Men hvordan lærer man sin hund at være alene hjemme igen? Og hvilke forholdsregler skal man være særligt opmærksom på i denne overgang? Vi giver dig her en række råd til, hvordan du og din hund bedst kommer tilbage til en normal hverdag.
Tilbage til hverdagen
Der er gået over et år siden corona for alvor tog sit tag i Danmark. Siden da har størstedelen af os danskere taget arbejdscomputeren med hjem og skabt et lille coronakontor indenfor hjemmets fire vægge. Dette har betydet mere tid med vores kære kæledyr, som har vænnet sig til, at der altid er nogen hjemme i hverdagen til at give mad, gå tur midt på dagen og nusse bag ørene.
Samtidig har et stort antal danskere forelsket sig i at få et nyt blødt medlem til familien. Antallet af nyregistrerede hunde er, på trods af et fald i importerede hunde, steget med hele 10% fra 2019 til 2020, ifølge Dansk Kennel Klubs registreringstal.
Der er altså rigtig mange af vores hundevenner, som enten har vænnet sig til en ny hverdag, hvor der konstant er mennesker i hjemmet, eller som aldrig har prøvet andet. Her får du vores bedste råd til, hvordan du og din hund kommer bedst tilbage i de gamle rutiner.
Træn din hund i at være alene – forbered i god tid
Hunde er vant til at leve i flok, og derfor kan de blive kede af det eller urolige, når du forlader dem. Især nu når din hund har vænnet sig til, at du er hjemme hele dagen, kan det kræve en del tid, før din hund føler sig tilpas med at være alene hjemme igen.
Den bedste måde at få indarbejdet de nye rutiner, er ved langsomt at vænne hunden til, at være alene hjemme – på samme vis som når du skal træne en hvalp. Start med små skridt og lad hunden være alene hjemme i 1-2 timer. Herefter kan du langsomt arbejde dig op af, og lade alenetiden blive længere og længere.
Det kan også være en fordel, ikke at gøre et stort nummer ud af, at du forlader hunden eller kommer hjem igen. Det er vigtigt, at hunden ikke oplever det som noget negativt, når du går.
Sørg for at aktivere din hund før og efter arbejde
Når du ikke længere er hjemme til at underholde og aktivere din hund i dagtimerne, er det vigtigt, at du bruger godt med tid på din hund før og efter arbejde. Din hund vil måske få mindre opmærksomhed, end den har gjort under lockdown, og derfor er det vigtigt, du nusser om den og leger med den, når du er hjemme. Gå en god lang tur, før du skal på arbejde, og sørg for at din hund får nok med motion. For mange hunde vil det også være en hjælp med noget legetøj, et gnaveben eller andet, de kan underholde sig med, imens du er væk. En hunds behov afhænger naturligvis af dens race og varierer fra hund til hund.
Længere tid mellem luftning – Vi kan hjælpe dig med at finde en hundelufter!
Du har muligvis gjort det til en rutine at holde en pause fra computeren midt på arbejdsdagen og i den forbindelse gået en tur med din hund i den friske luft. Dette betyder, at hunden har vænnet sig til at blive luftet midt på dagen og med kortere mellemrum end tidligere. Hvad gør du, når du skal tilbage på kontoret, og ikke længere kan opretholde denne rutine?
På samme vis, som når du skal vænne din hund til at være alene, er det en fordel langsomt og gradvist at vænne din hund til, at der går længere tid mellem, at den bliver luftet. Trap derfor gradvist op, ved at lade der gå længere og længere imellem gåturene. Til sidst vil du ende med, at din hund har vænnet sig til at blive luftet, før du går på arbejde og efter du kommer hjem. Vær opmærksom på, at hunde skal luftes mindst tre gange om dagen.
Der er naturligvis forskel på hunde og deres behov. Et alternativ er derfor også at booke en hundelufter. På Dogley.com kan du finde og booke hundeluftere og hundepassere i dit område, og helt selv vælge den der passer til dig og din hund. Dette er et godt alternativ til de udfordringer, der kan opstå, når vi vender tilbage til en normal hverdag efter corona.
Klik her for at booke en hundelufter eller hundepasser.
Vil du have flere gode råd?
Læs her, hvis du vil have flere gode råd til hvordan du træner din nye hvalp.