Tips til hundepassere: Kommunikation med hundens familie

Der er mange lejligheder, hvor Gudogs hundepassere spørger os om råd til at håndtere deres profil bedre, få flere bookinger og tilbyde en god service. Og selvom vi er sikre (og vi står ved det) på, at Gudog har de bedste hundepassere, vil vi gerne give dig nogle råd med på vejen.

Kommunikation er et afgørende redskab i enhver relation, det ved vi! Mellem hundepassere og hundefamilier er det ikke anderledes. God kommunikation er grundlaget for en vellykket booking. Og selvfølgelig for et tilfredsstillende og behageligt ophold for alle parter: hunden, dens familie og hundepasseren selv.

1. De bedste hundepassere har en misundelsesværdig profil

Som hundepasser er det nødvendigt at være en god vært og øge familiernes tillid ved at præsentere al den mulige information i din hundepasser profil så som:

– Din erfaring som hundepasser, uanset om det er at passe din fætters hund eller din egen hund
– Hvor hundene, du passer, vil befinde sig. Lejlighed, hus, hvilke sikkerhedsforanstaltninger der er, f.eks. hegn i tilfælde af landsteder eller haver.
– Hvis de vil være sammen med andre dyr. Om du har han hunde eller tæver, katte eller andre dyr.
– Dine kundskaber om hunde. Hvis du har ekstra viden (veterinærmedicin, træning, titler, om du har været frivillig i en dyrebeskyttelse).
– Glem ikke billederne! Inkluder så mange fotografier som muligt. Da et billede siger mere end tusind ord, er det afgørende, at du bruger et billede af dig selv i din profil, hvor du er synlig. Udnyt dit fotoalbum til at uploade billeder med andre hunde, du har passet, dine tidligere erfaringer, områder af huset, hvor dine gæster vil bo, osv.

Kort sagt, gør det muligt for hundens familie at have tilstrækkelig information med et enkelt blik på din profil for at vide, om du er den rette.

2. At være forudseende er nøglen til succes

Ofte kan problemer, der kan opstå før eller under opholdet for den din gæste hund, løses med god viden fra hundepasserens side om den pågældende hund. Dens temperament, dens rutiner – enhver detalje er vigtig! Derfor, og fordi ‘forebyggelse er bedre end helbredelse’, mener vi, at det er nødvendigt at stille alle de spørgsmål, du måtte have om hunden. Dette skal du gøre, selv FØR du bekræfter din tilgængelighed.

Vi giver dig, kun som vejledning, nogle spørgsmål, du kan stille, når du modtager en bookingforespørgsel:

– Først og fremmest skal du gennemgå hundens oplysningsside. Hvis dens familie har udfyldt den, vil du finde information om dens temperament, race, alder, om den er social med hunde, katte og børn osv.
– Hvis nogle af disse detaljer mangler på profilen, så tøv ikke! De bedste hundepassere er nysgerrige. Spørg om al grundlæggende information om din kommende gæst.
– Du kan også spørge om rutiner. Hvornår spiser den, og hvornår går den tur? Dette vil gøre, at hunden lettere vænner sig til skiftet i hjemmet under opholdet.
– Spørg også om hundens vaner eller særheder. Nogle hunde er meget nemme på dette område, mens andre har deres særheder, og det skader ikke at kende dem. Hunde, der kun sover på sofaen, gør støj, når de kommer hjem, trækker i snoren osv.

Glem ikke at spørge, om hunden tager medicin, har alle dens vaccinationer, eller er i nogen form for behandling.

3. For hundepassere med egen hund

Hvis du har den utrolige lykke at være en hundepasser på Gudog og samtidig deler din hverdag med en pelsklædt ven, er dette punkt relevant for dig. I dette tilfælde skal du være sikker på, at din hund (eller kat) vil komme godt ud af det med gæsten for at sikre, at opholdet er behageligt for alle.

Vi går ud fra, at din følgesvend er social og ikke territoriel og glæder sig til at møde den nye gæst. Fantastisk! Men tag følgende i betragtning:

– Altid giv besked til hundens familie. Du skal allerede have oprettet profilen for din hund på din egen profil og angive, at du er en hundepasser med egen hund, men det skader ikke at minde om det.
– Fortæl om, hvordan hundens forhold er til andre hunde. Hvis den har boet sammen med andre hunde/katte før, hvordan det gik, osv. Husk, at der er hunde, der ikke bryder sig om visse andre (hvalpe, en bestemt race, hårfarver osv.). Tal om alt dette for at sikre, at jeres hunde matcher :).
– Hvis det er muligt, arranger en forhåndsmøde før reservationen. Dette ville være det ideelle scenarie, da det ville sikre, at opholdet bliver en succes. Husk, at I skal have bekræftet reservationen på Gudog på forhånd. Derefter kan I aftale et møde før opholdet. Hvis noget ikke fungerer, eller det ikke går som forventet, skal du blot give os besked, så vi kan annullere reservationen (og der er ingen skade sket). Som vi nævnte før, er det bedre at forebygge end at helbrede.

4. Under opholdet, oprethold god kommunikation

Uanset om alt går godt eller der opstår komplikationer, skal hundes familie være informeret om det:
-Send regelmæssigt, men ikke konstant, fotos og videoer til familien. Du kan sende 2-3 billeder om dagen eller et billede om morgenen og et andet under en tur i parken, for eksempel.
– Tilføj kommentarer til dine billeder. “Her har du Blacky, der nyder solen på terrassen. I dag havde han det sjovt med at lege med Max. Nu vil vi hvile, og om eftermiddagen går vi ud på en god gåtur.”
– Hold dig tilgængelig, hvis familien kontakter dig. Forsøg ikke at tøve for længe med at svare, dette giver altid ro til familien.
– Hvis noget ikke går godt, eller du mener, at hunden ikke tilpasser sig som den skal, eller der opstår problemer, skal du informere familien om det. De kender deres hund bedst. De kan give råd om, hvordan man håndterer situationen og løser problemet, så alle fortsat kan nyde tiden sammen.

.5. Efter opholdet, din vurdering!

Vi ved, hvor vigtigt det er for dig med en god anmeldelse på din profil. Derfor informerer vi altid familien, når en booking er afsluttet, om at det er tid til at efterlade en vurdering på din profil. Vi gør det altid og giver dem altid detaljerede anvisninger om, hvordan de gør det.

Men hvis familien har glemt at efterlade en vurdering på din profil, skal du ikke tøve med at bede om det! Det er sandsynligvis sket ved et uheld eller på grund af manglende tid.
Du kan fortælle dem, hvor vigtigt det er for dig og din position på Gudog. Vi er sikre på, at hvis de er tilfredse med oplevelsen, vil de gerne dele det med alle.

Dette er blot nogle få tips til at kommunikere med hundens familie, men du har sikkert mange flere. Vil du dele dem med os?

Hvis du kan lide denne type indlæg, har vi mange lignende ideer til kommende indlæg på vores blog. Der er ikke noget, vi gerne vil mere end at hjælpe dig med at blive en af de bedste hundepassere.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *