Tips til strandtur med en hund

Hvis du har planer om en strandtur med din hund i løbet af sommeren, så kan det være en god idé at læse med her. I denne artikel vil vi samle al info, du skal tage højde for, så både du og din hund kan nyde en skøn dag på stranden.

Må man tage sin hund med på hvilken som helst strand?

Tips til sommerens strandtur med hund

Foto af Alex Steyn

Det er ikke på alle tidspunkter og på alle strande, du må have din hund med. Derfor er det vigtigt, at du altid tjekker, hvad de lokale regler er på den strand, du gerne vil besøge. Normalt vil du kunne finde et skilt eller en markering med flag ved stranden, der beskriver, hvilke regler der er gældende for både tobenede og firbenede gæster. Den eneste regel, der er fælles for de fleste strande, er, at alle hunde skal være i snor på stranden mellem april og september – altså i sommerhalvåret. Men der findes faktisk også hundestrande, hvor du må have din hund gående uden snor. Husk selvfølgelig, at du kun må have din hund løs, hvis du har fuld kontrol over den og kan kalde den til dig når som helst.

Hvad skal man huske på, inden man tager på stranden med en hund?

Tips til sommerens strandtur med hund

Foto af Greg Jenkins

Nu hvor du har valgt stranden, og du ved, at både du og din bedste ven er velkomne, så lad os se nærmere på, hvad du skal pakke i strandtasken!

Her er en tjekliste med alt, hvad du og din hund skal bruge til jeres strandtur:

 1. Hundehalsbånd og snor. Sørg for, at din hund aldrig er uden halsbånd eller sele på noget tidspunkt, så den kan identificeres. Det er også en god idé, at du har dit telefonnummer angivet på hundens halsbånd.
 2. Vand til hele dagen og noget at drikke af.
 3. Noget legetøj til leg på stranden: bolde, frisbees eller andet legetøj, som din hund kan lide.
 4. Poser til opsamling, præcis ligesom når du går en tur.
 5. Solcreme og beskyttelse til din hunds poter, husk at sandet også brænder dem!
 6. Til jer begge: en parasol/skygge til at beskytte jer mod solen.

Når du har pakket…

Tips til sommerens strandtur med hund

Foto af Lenin Estrada

 • Vi har alt pakket og parat, og det er ved at være tid til at forlade huset for at nyde en dejlig dag på stranden. Men hvornår skal I tage afsted? Vi anbefaler dig at overveje, hvornår det vil være et godt tidspunkt at tage på stranden med din hund. Det er nemlig ikke en god idé at opholde sig på en strand midt på dagen, hvor solen bager, og varmen er på sit højeste. Her er det bedre at vælge de tidlige morgentimer eller den sene eftermiddag.
 • Når du kommer til stranden, skal du vælge et roligt sted, hvor du altid har skygge til rådighed.
 • Der er nogle hunderacer, især dem med mindre eller kort pels, der kan have brug for solcreme. Skal din hund have solcreme på, så husk det, så snart I ankommer.
 • Tilbyd din hund vand med jævne mellemrum, så den ikke bliver dehydreret og undgå så vidt muligt, at den drikker havvand, da det kan føre til mave-tarmproblemer.
 • Lad ikke din hund tilbringe for mange timer i direkte sollys. Selvom havbrisen gør temperaturerne mildere, kan man sagtens få hedeslag. Så skygge vil altid være jeres bedste allierede, både for hund og ejer!
 • Og så er der endnu en udfordring: Lad ikke din hund spise ting i sandet. Vi ved, at det for nogle hunde kan være svært at lade være, men det kan være farligt for vores hunde at komme til at spise affald.
 • Hvis du og din hund kan lide at grave huller, kan i bare slå jer løs! Men husk, det er god stil at fylde hullerne igen, når I går, så andre ikke går i dem og kommer til skade.

Så! Nu burde du have alle de oplysninger, du skal bruge, for at nyde en dag på stranden med din hund.

Hvis din hund af den ene eller den anden årsag ikke skal med dig på strandtur, har vi også en løsning: Find en Gudog-hundepasser i nærheden af ​​dig lige nu. Din hund vil hygge i selskab med en kompetent og kærlig hundepasser, mens du nyder en dejlig dag på stranden. Det lyder da også som en god plan, ikke?

Kategorier: Sundhed

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *